Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό στον Μίχο η εισαγγελική πρόταση

Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό στον Μίχο η εισαγγελική πρόταση

Τι πρότεινε η εισαγγελέας για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους και για τη μητέρα – Πότε θα ανακοινωθούν οι ποινές

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος με βαρύτατη ποινική μεταχείριση που φθάνει έως τα ισόβια είναι πλέον ο βασικός κατηγορούμενος στη φρικτή σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου κοριτσιού στον Κολωνό, Ηλίας Μίχος, αν υιοθετηθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η εισαγγελική πρόταση να μην του αναγνωριστεί ούτε ένα ελαφρυντικό.

Η βαρύτητα των πράξεών του και η καταδίκη του για βαριά αδικήματα οδήγησαν την εισαγγελέα σε πρόταση σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον 55χρονο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στον Κολωνό, που υπήρξε πρωταγωνιστής της σεξουαλικής κακοποίησης του ανήλικου κοριτσιού.

Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό και στη μητέρα της ανήλικης, που έχει καταδικαστεί μόνον για εκβίαση και έχει απαλλαγεί από τις βαριές κατηγορίες της μαστροπείας, με οριακή πλειοψηφία, καθώς οι ένορκοι ψήφισαν υπέρ της αθώωσής της και οι δικαστές το αντίθετο. Η μη αναγνώριση ελαφρυντικών στη μητέρα κατά την εισαγγελέα σχετίζεται με τη βαρύτητα της πράξης της να μην έχει ασκήσει την απαιτούμενη από τη θέση της εποπτεία στο ανήλικο και να το έχει αφήσει έρμαιο στις ορέξεις δραστών εγκληματικών συμπεριφορών.

Σ ό,τι αφορά τους λοιπούς κατηγορουμένους, που κρίθηκαν ένοχοι γιατί μετείχαν στη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης, η εισαγγελέας πρότεινε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό μόνον σε όσους είχαν μία συνεύρεση με το θύμα, αλλά κανένα ελαφρυντικό στους υπόλοιπους, και μόνον σε έναν που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πρότεινε αναγνώριση ελαφρυντικού μεταμέλειας μετά την πράξη.

Το Δικαστήριο συνεχίζει τη συνεδρίασή του με τις αγορεύσεις των συνηγόρων μετά την εισαγγελική πρόταση και η τελική απόφαση του Δικαστηρίου για τις ποινές ενδέχεται να εκδοθεί αργά σήμερα ή αύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή