Στον “Επαναστατικό Αγώνα” παραπέμπει το RPG της κινητής γιάφκας

Στον “Επαναστατικό Αγώνα” παραπέμπει το RPG της κινητής γιάφκας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρύς οπλισμός εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου κρυμμένος μέσα σε κλεμμένο Ι.Χ. στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, στην οδό Αγίας Κυριακής. Σε συνέχεια μάλιστα προηγούμενων ενημερώσεων, από τη βαλλιστική εξέταση που διενεργήθηκε στα πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, προέκυψε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια. Στο μεταξύ στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες από τα ευρήματα.

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 1η Ιανουαρίου από την περιοχή της Κερατέας και τις μεσημεριανές ώρες έγινε έλεγχός του από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Το ασημί Opel Astra έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και είχε τεθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπό παρακολούθηση από Ασφάλεια και Αντιτρομοκρατική. Το μεσημέρι του Σαββάτου επιχειρήθηκε έλεγχός του από κλιμάκιο αστυνομικών του Τ.Ε.Ε.Μ. με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου. Η περιοχή αποκλείστηκε και ακολούθησε έλεγχος στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου που αποκάλυψε την ύπαρξη βαρέως οπλισμού στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μέσα στο όχημα,  βρέθηκαν 4 βλήματα RPG με ισάριθμους προωθητικούς μηχανισμούς και έναν εκτοξευτήρα, 4 αμυντικές χειροβομβίδες τύπου F1 με ισάριθμους πυροδοτικούς μηχανισμούς, 3 καλάσνικοφ με 7 γεμιστήρες, σφαίρες  και δυο κοντάκια, καθώς και γάντια και κουκούλες.

 Στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, παραπέμπει ο εκτοξευτήρας RPG, που βρέθηκε μαζί με τον υπόλοιπο οπλισμό, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κλεμμένο αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. O αντιαρματικός εκτοξευτήρας ρουκετών, είναι ιδίου τύπου και κατασκευαστή (κινεζικής προέλευσης, type 69, 40mm), με τον εκτοξευτήρα που είχε βρεθεί και στο διαμέρισμα- κρησφύγετο του Επαναστατικού Αγώνα, στην οδό Αιγίνης 8 στην Κυψέλη.

Τον Μάρτιο του 2013 είχε βρεθεί κινητή γιάφκα στα Εξάρχεια. Για την υπόθεση καταζητείται ο 35χρονος Π. A.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή