Κι όμως, υπάρχουν ακόμη τροχόσπιτα στη Δωδώνη

Κι όμως, υπάρχουν ακόμη τροχόσπιτα στη Δωδώνη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα της στέγασης επείγει για την Κεφαλονιά. Οι σκηνές αποτελούν ημίμετρα και η επιδιόρθωση των σπιτιών δεν είναι ακόμα εφικτή. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χρήσιμα τα τροχόσπιτα.

Οσο και αν φαίνεται περίεργο, η Πολιτεία έχει προνοήσει. Ο Οργανισμός Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΟΑΣ), που έχει ενταχθεί στο υπ. Υποδομών, διαθέτει στόλο από τροχόσπιτα, κάποια από τα οποία βρίσκονται σε αποθήκες στον Ασπρόπυργο. Κάποια, γιατί κάποια άλλα είναι διάσπαρτα ανά την Ελλάδα, σε δήμους που επλήγησαν από σεισμούς.

Δέκα τέτοια τροχόσπιτα παραχωρήθηκαν στον τότε Δήμο Σελλών, σήμερα Δ.Ε. του Δήμου Δωδώνης, για ανάγκες που δημιουργήθηκαν στον σεισμό του 2007. Ο δήμος τα παρέλαβε από τον ΟΑΣ και τα μοίρασε στους δικαιούχους, που υπέγραψαν και υπεύθυνη δήλωση. Τα έγγραφα παραλαβής και οι υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να βρίσκονται στα αρχεία του δήμου.

Τα χρόνια πέρασαν, τα σπίτια επισκευάστηκαν, τα τροχόσπιτα ωστόσο βρίσκονται ακόμα εκεί. Ουδέποτε κινήθηκε ο ΟΑΣ για να τα ζητήσει πίσω. Κάτοικος της περιοχής, που ευαισθητοποιήθηκε με την Κεφαλονιά, είδε ότι είναι εκεί και σε καλή κατάσταση και σκέφτηκε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Μέσω της «Κ» η ιστορία έφτασε στον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, που έστειλε ερώτημα στον Δήμο Δωδώνης, αν έχει τροχόσπιτα διαθέσιμα. Επιπλέον, έστειλε επιστολή με το ίδιο ερώτημα σε όλους τους δήμους. Ολοι απάντησαν αρνητικά. Η απάντηση του δημάρχου Δωδώνης Κ. Κατσανάκη αξίζει να καταγραφεί αυτολεξεί: «Σε απάντηση του εγγράφου σας σχετικά με τη συνεισφορά δήμων στον σεισμόπληκτο Δήμο Κεφαλονιάς, ο δήμος μας δεν διαθέτει τροχόσπιτα». Κατόπιν τούτου, ο κ. Μιχελάκης έστειλε επιστολή σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας και ζητάει να ελέγξουν αν οι δήμοι τους έχουν τροχόσπιτα. Εύλογα. Γιατί αυτό που εικονίζεται στη φωτογραφία, τι ακριβώς είναι;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή