Το έψαχναν επί ένα μήνα 15 ημέρες παρακολουθούσαν το Ι.Χ. – γιάφκα

Το έψαχναν επί ένα μήνα 15 ημέρες παρακολουθούσαν το Ι.Χ. – γιάφκα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για διάστημα μεγαλύτερο από ένα μήνα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητούσε στο Λεκανοπέδιο της Αττικής το κλεμμένο Opel Astra, μέσα στο οποίο βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο κρυμμένα όπλα και πυρομαχικά. Αυτό δήλωσε στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με άριστη γνώση του θέματος. Οπως αποκάλυψε, η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής που οδήγησε στον εντοπισμό του κρυμμένου οπλοστασίου είχε ως αντικείμενο πρόσφατες κλοπές οχημάτων στην Αττική παράλληλα με την πληροφορία ότι ασημί Opel Astra επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά βαρέος οπλισμού. «Ερευνήσαμε ποια αυτοκίνητα είχαν κλαπεί τον τελευταίo ενάμιση μήνα στην Αττική και σε συνδυασμό με πληροφορία που περιήλθε σε γνώση μας από πηγή της υπηρεσίας καταλήξαμε στο ότι το όχημα που αναζητούσαμε ήταν αυτό που βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Αγ. Κυριακής, στο Π. Φάληρο» δήλωσε χαρακτηριστικά αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Το ασημί Opel, εξάλλου, έφερε εμφανώς πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας που μάλιστα αντιστοιχούσε σε αυτοκίνητο μάρκας Ford Focus.

Υψηλή τεχνολογία

Η παρακολούθηση του κλεμμένου (την 1η Ιανουαρίου από την Κερατέα) Ι.Χ. ξεκίνησε τη 18η Ιανουαρίου. Εγινε υπό άκρα μυστικότητα και δίχως κανείς να αντιληφθεί την εν εξελίξει μυστική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο χώρος όπου βρισκόταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο – γιάφκα επιτηρείτο με τεχνολογία καταγραφής εικόνας, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης η Αστυνομία φέρεται να είχε αποκτήσει πρόσβαση σε διαμέρισμα που απείχε μερικά μόλις μέτρα από το κρυμμένο οπλοστάσιο. Τα όπλα, ρουκετοβόλα R.P.G. και πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ, είχαν αγοραστεί από αλλοδαπούς λαθρεμπόρους όπλων και επρόκειτο να καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατών. Σύμφωνα ωστόσο με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ήταν «μερικώς λειτουργικά» και θα χρειαζόταν να υποστούν μικρές μετατροπές προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικό τρομοκρατικό χτύπημα. Η ίδια πηγή πάντως διέψευσε σενάρια σύμφωνα με τα οποία οι κάτοχοι των όπλων επέλεξαν να τα «ξεφορτωθούν» τοποθετώντας τα σε κλεμμένο Ι.Χ. με εμφανώς μάλιστα πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας: «Δεν θα διακινδύνευαν να κλέψουν όχημα από την Κερατέα και να διανύσουν διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων μεταφέροντας στον χώρο αποσκευών βαρύ οπλισμό».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της «Κ», εκτός της υπόθεσης του Π. Φαλήρου η Αντιτρομοκρατική φέρεται να διαθέτει ισχυρά στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα των κατόχων του οπλισμού που είχε βρεθεί θαμμένος σε ερημική περιοχή στην Πάρνηθα. Ο οπλισμός είχε βρεθεί τον περασμένο Νοέμβριο σε δασική έκταση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Επρόκειτο για τέσσερα Καλάσνικοφ, δέκα χειροβομβίδες και 752 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή