Απειλές από τον Σακκά κατά δημοσιογράφων

Απειλές από τον Σακκά κατά δημοσιογράφων

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή – προκήρυξη του καταζητούμενου για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Κώστα Σακκά αναρτήθηκε χθες στο Διαδίκτυο (Athens Indymedia). Ο 30χρονος φυγάς επιτίθεται στα ΜΜΕ κατηγορώντας τα για τον τρόπο που παρουσίασαν την είδηση της εξαφάνισής του, μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν υποβληθεί: «Το πλημμελειοδικείο κατ’ αυτούς (σ.σ.: τους δημοσιογράφους), θα έπρεπε να με στείλει στη φυλακή αφού έτσι αποφάσισε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αφού το αποφάσισε ο Δένδιας, αφού την προηγούμενη μέρα παραβίασε ο Χ. Ξηρός την άδειά του και αυτό έπρεπε επικοινωνιακά να απαντηθεί» γράφει ο Σακκάς. Μάλιστα, σε άλλο σημείο της επιστολής του εξαπολύει εμμέσως απειλές κατά δημοσιογράφων, κατονομάζοντας συγκεκριμένα πρόσωπα και λέγοντας ότι «δεν χωράει καμία αμφιβολία πως ο αγώνας ενάντια στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι για την κοινωνική απελευθέρωση». Το κείμενο καταλήγει με την φράση «Ζήτω το δίκτυο αναρχικών κρατουμένων».

Τα ίχνη του Σακκά χάθηκαν τα ξημερώματα της 12ης Φεβρουαρίου οπότε παραβίασε για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μήνα τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του, τον Ιούλιο του 2013. Δεν έδωσε το «παρών» στο Τμήμα Ασφαλείας Καμινίων και έκτοτε θεωρείται τυπικά φυγάς. Η δημοσιοποίηση της επιστολής μοιάζει να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τις οποίες η εξαφάνιση του 30χρονου σχετίζεται με την απόφασή του να επιστρέψει σε καθεστώς παρανομίας και στην ενεργό τρομοκρατική δράση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή