Δεν ήταν τυχαία η τοποθέτηση βόμβας στη ΔΟΥ Κορυδαλλού

Δεν ήταν τυχαία η τοποθέτηση βόμβας στη ΔΟΥ Κορυδαλλού

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αναταραχής στις φυλακές συνδέει η Αντιτρομοκρατική την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, ξημερώματα Δευτέρας. Μιλώντας χθες στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ενέργεια συνδέεται με τις εξελίξεις στα σωφρονιστικά καταστήματα και παρατήρησε ότι ο μηχανισμός βρέθηκε σε απόσταση μόλις 800 μέτρων από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η βόμβα εντοπίστηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην είσοδο της ΔΟΥ Κορυδαλλού έπειτα από δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην ιστοσελίδα Zougla.gr.

Εξαιτίας λάθους στη συνδεσμολογία ο μηχανισμός δεν εξερράγη και εξουδετερώθηκε από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Η βόμβα μεταφέρθηκε σχεδόν ανέπαφη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να γίνει προσπάθεια να βρεθεί γενετικό ή δακτυλικό αποτύπωμα του κατασκευαστή της. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο μηχανισμός αποτελούνταν από συνολικά 8,5 κιλά εκρηκτικής ύλης, πιθανόν αμμωνιοδυναμίτιδα. Δεν ενεργοποιήθηκε εξαιτίας λάθος συνδεσμολογίας στον μηχανισμό πυροδότησης της βόμβας.

Σε διαφορετική περίπτωση, πάντως, η ισχύς της έκρηξης θα ήταν πολύ μεγάλη και θα προκαλούσε εκτεταμένες ζημιές πιθανόν δε και τραυματισμούς σε ακτίνα πολλών δεκάδων μέτρων από το σημείο που βρέθηκε.

Πάντως, όπως διευκρινίζουν αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., τα χαρακτηριστικά του μηχανισμού δεν παραπέμπουν σε κάποια προηγούμενη βομβιστική επίθεση και επομένως η εν λόγω απόπειρα δεν συσχετίζεται με τη δράση συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης. Επίσης, μιλώντας χθες στην «Κ» αστυνομική πηγή διατύπωσε την εκτίμηση ότι για το συμβάν θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης από πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση.

Γκαζάκια στο Ειρηνοδικείο

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς βρέθηκαν μέσα σε δύο χαρτοκιβώτια στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου συνολικά 10 χρησιμοποιημένα (τρυπημένα) γκαζάκια. Εντοπίστηκαν αρχικά από υπαλλήλους του Ειρηνοδικείου, οι οποίοι ειδοποίησαν τις Αρχές. Στο σημείο μετέβησαν άνδρες της Πυροσβεστικής και του ΤΕΕΜ. Δεν υπήρχε μηχανισμός ικανός να προκαλέσει ανάφλεξη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή