Τρεις νέες προφυλακίσεις για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Τρεις νέες προφυλακίσεις για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προφυλάκιση τριών ακόμα ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές. Τα άτομα αυτά απολογήθηκαν νωρίτερα στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, που χειρίζονται τη μεγάλη δικογραφία της Χ.Α. Φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνέργειας σε ανθρωποκτονία και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας βλέπουν όλο και περισσότερα στοιχεία που θεωρούνται από τις δικαστικές αρχές ενοχοποιητικά για τους συλληφθέντες της Χ.Α., κυρίως σε ό,τι αφορά τη στοιχειοθέτηση της κατηγορίας της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Ανάμεσα στα στοιχεία που εξετάζουν οι Αρχές, όπως έγινε γνωστό, περιλαμβάνονται και δύο βίντεο νυχτερινής συγκέντρωσης μελών της Χ.Α., μάλλον κατά τη διάρκεια παραθερισμού, με τη μορφή της ιδεολογικής κατήχησης.

Στα βίντεο, άτομα φαίνεται να κάνουν «μάθημα Ιστορίας» και να κάνουν με θαυμασμό αναφορές σε απολυταρχικά καθεστώτα. Ειδικότερα, στο ένα απόσπασμα ο ομιλητής αναφέρει: «Με τους εθνάρχες τους στην πρώτη γραμμή των συμπλοκών ανακατέλαβαν την εθνική τους κυριαρχία. Ηταν οι Πορτογάλοι με τον Αντόνιο Ντε Ολιβέιρα Σαλαζάρ, ήταν ο Φρανσίσκο Φράνκο με τους Ισπανούς φαλαγγίτες, ήταν ο Μουσολίνι με τους μελανοχίτωνες στην Ιταλία, ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ με το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα των Γερμανών που κατάφεραν να επισκευάσουν την πληγωμένη από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Γερμανία και να δώσουν στους Γερμανούς αληθινή εθνική ελευθερία. Οι εθνικοσοσιαλιστές έδωσαν στον γερμανικό λαό ζωή και υπερηφάνεια (…) Και οι Ελληνες, όμως, δεν έμειναν πίσω σε αυτή την πνευματική και ιδεολογική επανάσταση. Γνήσια τέκνα των αρχαίων Ελλήνων, ανέδειξαν την επανάσταση της 4ης Αυγούστου με αρχηγό και εθνάρχη τον Ιωάννη Μεταξά». Στο δεύτερο κομμάτι άλλος ομιλητής λέει: «Ενας αληθινός εθνικιστής έχει καθήκον να κοιτά στα μάτια το παρελθόν χωρίς να φοβάται την κατακραυγή του ημιμαθούς περίγυρου. Θέλω… αρχικά θα αναλύσουμε τη σημασία του εθνικού σοσιαλισμού και το τι είναι».

Την ερχόμενη Τετάρτη καλείται η Ολομέλεια να αποφασίσει επί του αιτήματος των δικαστικών αρχών για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α. Μ. Αρβανίτη, Ηλ. Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια, Ν. Κούζηλου και Δημ. Κουκούτση. Η Επιτροπή Δεοντολογίας, που για τους πέντε εισηγείται την άρση της ασυλίας, χθες έπραξε το ίδιο και για τον Γ. Γερμενή, ενώ θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα για τους Κ. Μπαρμπαρούση, Πολ. Ζησιμόπουλο και Χρυσοβ. Αλεξόπουλο που ζήτησαν ολιγοήμερη προθεσμία για να ετοιμάσουν το υπόμνημά τους. Χθες, πάντως, στη Βουλή αίσθηση προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι άτομο που χαιρετά ναζιστικά σε φωτογραφία σχετική με τη δράση της Χ.Α., είναι μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, προσληφθείς από τον αντιπρόεδρο και βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Τραγάκη, ως οδηγός του. Ο κ. Τραγάκης, που αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη, φέρεται να αποφάσισε την άμεση απόλυσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή