Προθεσμία έλαβε ο δικηγόρος για το φαξ

Προθεσμία έλαβε ο δικηγόρος για το φαξ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί ο γνωστός δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε χθες από την εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα. Η έρευνα γίνεται κατόπιν σχετικής παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Ο κ. Ραγκούσης αναμένεται δώσει έγγραφες εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της παρότρυνσης σε τέλεση κακουργήματος (κρατουμένων σε στάση ή εξέγερση) σχετικά με φαξ που φαίνεται να στάλθηκε από το γραφείο του με αποδέκτες κρατουμένους των φυλακών Κέρκυρας. Το επίμαχο κείμενο αφορούσε την απόφαση για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας, τις οποίες χαρακτήριζε «τύπου Γκουαντάναμο». Μιλούσε για «δυναμική αντίδραση ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας», ενώ φαίνεται να προειδοποιούσε «περί οργάνωσης των κρατουμένων σε όλες τις φυλακές» και «δυναμικής αντίδρασης» σε περίπτωση που το νομοσχέδιο εφαρμοστεί. Το κείμενο, που κυκλοφόρησε και στις φυλακές Κορυδαλλού, φαίνεται να είχε αποδέκτες τον ξάδελφο του νεκρού δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Μάριον Κόλα και έναν ακόμα ισοβίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ραγκούσης αναμένεται να υποστηρίξει ότι το περιεχόμενο του φαξ είναι καθαρά νομικού χαρακτήρα, ότι δεν γράφτηκε από τον ίδιο και ότι δεν είναι λογικό -ως νομικός- να έστελνε από το προσωπικό του φαξ κείμενο που μπορεί να χαρακτηριστεί παράνομο. Ο ίδιος, ωστόσο, μετά ερώτηση της «Κ» αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο μέχρι να δώσει τις εξηγήσεις του στη Δικαιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή