Αντιδράσεις για Κουφοντίνα

Αντιδράσεις για Κουφοντίνα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διχάζει τους ανθρώπους της Νομικής Σχολής Αθηνών η εκδήλωση και το πάρτι που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο εμβληματικό κτίριο της σχολής, επί της οδού Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου του έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού, μέλους της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα. Η κοσμητεία της Νομικής Σχολής αντέδρασε με έντονο τρόπο, αναφέροντας ότι την άδεια έδωσε η κοσμητεία της συστεγαζόμενης Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Ειδικότερα, την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτρης Κουφοντίνας μιλώντας τηλεφωνικά από τις φυλακές Κορυδαλλού. Επίσης, μίλησαν η σύντροφος του Δ. Κουφοντίνα, Αγγελική Σωτηροπούλου, το πρώην μέλος των Τουπαμάρος Χόρχε Σαμπάλσα, το πρώην μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών Μαουρίτσιο Φεράρι και ο επιμελητής του βιβλίου, Νίκος Γιαννόπουλος.

Μετά την εκδήλωση η κοσμητεία της Νομικής Σχολής αντέδρασε άμεσα. «Παρά τη ρητή απαγόρευση της κοσμητείας της Νομικής Σχολής, όπως αυτή διατυπώθηκε στη Σύγκλητο και δημοσιοποιήθηκε στον οικείο ιστότοπο της Σχολής, καθώς και στα αρμόδια όργανα, διενεργήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27/6/2014 (εν μέσω εξεταστικής περιόδου) βιβλιοπαρουσίαση και πάρτι στον αύλειο χώρο της Σχολής. Κατά πληροφορίες μας, η εκδήλωση διενεργήθηκε κατόπιν άδειας που χορηγήθηκε από την κοσμητεία της συστεγαζόμενης Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συνεννόηση με τη συναρμόδια κοσμητεία της Νομικής» ανέφερε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας: «Η κοσμήτορας και η κοσμητεία της Νομικής Σχολής εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την ενέργεια, η οποία πάσχει τόσο σε επίπεδο διαδικασίας, όσο και ακαδημαϊκής δεοντολογίας». Η «Κ» χθες επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Μιχάλη Σπουρδαλάκη για να έχει τη θέση του, όμως αυτό δεν στάθηκε δυνατό.

Πανεπιστημιακοί που μίλησαν στην «Κ» δήλωσαν ότι υπάρχει η αντίληψη ότι η παραχώρηση των χώρων του ΑΕΙ για εκδηλώσεις δηλώνει ένα ανοιχτό ίδρυμα προς όλους. Βέβαια, δεν έχει απαντηθεί ακόμη η δήλωση της κοσμητείας της Νομικής και κυρίως το σημείο ότι η ενέργεια πάσχει τόσο σε επίπεδο διαδικασίας, όσο και ακαδημαϊκής δεοντολογίας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή