Κατά έντεκα αυξήθηκαν οι μετακλητοί στη Βουλή

Κατά έντεκα αυξήθηκαν οι μετακλητοί στη Βουλή

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ρυθμό έναν σχεδόν κάθε μήνα συνεχίστηκε κατά το τελευταίο 12μηνο το φαινόμενο των ρουσφετολογικών προσλήψεων στη Βουλή. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στη Διαφάνεια της Βουλής, οι μετακλητοί υπάλληλοι την 1η Ιουλίου φέτος ήταν 130, ενώ τον Ιούνιο του περασμένου έτους ανέρχονταν στους 119. Ως γνωστόν, η δυνατότητα πρόσληψης μετακλητών υπαλλήλων παρέχεται στα μέλη του πολιτικού προσωπικού, βάσει ευεργετικών διατάξεων που το ίδιο έχει θεσμοθετήσει για τον εαυτό του. Σημειώνεται, δε, ότι σε σύγκριση με την προ έτους κατάσταση η μόνη αλλαγή στη σύνθεση της Βουλής, που θα δικαιολογούσε και αύξηση του αριθμού των ειδικών υπαλλήλων, είναι η συγκρότηση Κ.Ο. Ανεξαρτήτων (ο πρόεδρος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός τους, επί παραδείγματι, «δικαιούνται» περισσότερους μετακλητούς, συγκριτικώς με το εάν παρέμεναν μη «αξιωματούχοι» ανεξάρτητοι βουλευτές).

Βάσει άλλων παρόμοιων διατάξεων, οι βουλευτές δικαιούνται επιστημονικών συνεργατών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των συνεργατών φέτος είναι διπλάσιος του αριθμού των βουλευτών: Συνολικά είναι 600 οι ειδικοί συνεργάτες των βουλευτών. Μια μικρή μείωση, πάντως, σημειώθηκε στους μονίμους και στους υπαλλήλους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου: από 1.202 πέρυσι, φέτος είναι 1.193. Χωρίς αλλαγές παραμένει, τέλος, το δυναμικό της ειδικής φρουράς: ήταν και παραμένουν 72 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή