Σαν σκηνικό βγαλμένο από ταινία

Σαν σκηνικό βγαλμένο από ταινία

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σίγουρα ορισμένοι από τους τουρίστες που περνούσαν χθες από το πλέον τουριστικό σημείο της Αθήνας, ίσως και όλης της Ελλάδας, να σκέφτηκαν αρχικά ότι πρόκειται για σκηνικό από ταινία. Ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο ύψος της Kαπνικαρέας είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σε καθεμία από τις προσβάσεις στο σημείο επί της Μητροπόλεως, όπου γίνονταν οι έρευνες, υπήρχαν τουλάχιστον έξι αστυνομικοί, ενώ μοτοσικλέτες της Αστυνομίας περιπολούσαν όλη την περιοχή. Αποκλεισμένο μέχρι αργά το μεσημέρι παρέμενε και το σημείο όπου σημειώθηκε η πρώτη συμπλοκή, δίπλα στο ψητοπωλείο «Σάββας», ορισμένα μάλιστα τραπέζια του χρησιμοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς για να κόψουν το πέρασμα στο σημείο. Ακριβώς δίπλα, τουρίστες έτρωγαν αμέριμνοι τα κεμπάπ τους και τα γκαρσόνια προσπαθούσαν να βολέψουν τους νέους πελάτες μακριά από το θέατρο των εξελίξεων. Αρκετοί απαθανάτιζαν την πρωτόγνωρη εικόνα με τα κινητά τους τηλέφωνα και άλλοι ανέβαζαν το σχετικό υλικό στα κοινωνικά τους δίκτυα.

«Δεν βλέπω συχνά τόσους αστυνομικούς στην πόλη μου. Είναι λίγο άβολο που δεν μας αφήνουν να περνάμε και αναγκαζόμαστε να πάμε από τον επόμενο δρόμο. Ελπίζω να μην είναι αυτή η συνηθισμένη κατάσταση στην Αθήνα», μας λέει ο Μπρους από το Λονδίνο που ήρθε στην Ελλάδα για να επισκεφθεί τη Σαντορίνη. «Τους βλέπω όση ώρα τρώω, απορώ τι κάθονται και κοιτάνε τόση ώρα», μας λέει ένας άλλος τουρίστας δείχνοντας τους αστυνομικούς δίπλα στο ψητοπωλείο. «Εγώ τον είδα να τρέχει και να πυροβολεί στον αέρα, μετά μπήκε σε ένα ταξί και πέρασαν 10 περιπολικά με ιλιγγιώδη ταχύτητα», ήταν η μαρτυρία ενός καταστηματάρχη που διαφωνούσε με τη μαρτυρία άλλου καταστηματάρχη, που ήταν σίγουρος ότι ο Μαζιώτης είχε συνεργό, και μάλιστα γυναίκα. Οι μαρτυρίες που συνέλεξε με πρόχειρη έρευνα ένας περίοικος διέψευδαν τους δύο προηγούμενους, καθώς ο ίδιος είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Μαζιώτης ήταν έτοιμος να εισβάλει και να ληστέψει την τράπεζα και να διαφύγει με μηχανή που περίμενε απέξω.

Οπως ήταν αναμενόμενο, δεν έλεγαν να τελειώσουν οι συζητήσεις στην πολυσύχναστη γειτονιά. Οσοι από τους καταστηματάρχες δεν ήταν πλήρως απορροφημένοι στο να αναπτύσσουν τις θεωρίες τους κοιτώντας απαξιωτικά τους δημοσιογράφους που προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν τις πολύτιμες πληροφορίες τους, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους πλησιάζοντας τους τουρίστες που κοιτούσαν αποσβολωμένοι την αστυνομική επιχείρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή