Εύσημα για το κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Μυτιλήνη

Εύσημα για το κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Μυτιλήνη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιημένη από την κατασκευή του κέντρου πρώτης υποδοχής στη Μόρια της Μυτιλήνης εμφανίστηκε η επίτροπος της Ε.Ε. Σεσίλια Μάλμστρομ, αρμόδια για τα Θέματα Μετανάστευσης. Η επίτροπος, που πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, επισκέφθηκε χθες το κέντρο πρώτης υποδοχής συνοδευόμενη από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλια, και Ναυτιλίας, Μιλ. Βαρβιτσιώτη. «Με τις υποδομές αυτές διασφαλίζουμε τόσο τις άμεσες βιοτικές ανάγκες των αλλοδαπών όσο και ορισμένες σημαντικές διαδικασίες, όπως είναι η εξακρίβωση της ταυτότητάς τους και η καταγραφή τους, ο ιατρικός έλεγχος και η ψυχοκοινωνική στήριξη, η ενημέρωσή τους για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και η μέριμνα για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως τα ασυνόδευτα παιδιά», είπε ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στο κέντρο πρώτης υποδοχής.

Ως προς τις ιδιαίτερα αυξημένες μεταναστευτικές ροές, ο υπουργός έκανε λόγο για την αναγκαία στήριξη που θα πρέπει να παράσχει η Ε.Ε. προς τη χώρα μας σε αυτόν τον τομέα. «Είναι ένα τεράστιο θέμα, η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί από μόνη της όλο το βάρος. Επαναλαμβάνω κάτι που θα πρέπει να θεωρείται από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. δεδομένο: Η επίλυση αυτού του προβλήματος στηρίζεται στην αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή των βαρών. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης». Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο κ. Βαρβιτσιώτης λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει από μόνη της να επωμίζεται όλο το βάρος της διαχείρισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη». Και συνέχισε λέγοντας πως «αυτό που χρειαζόμαστε και ζητάμε αυτή τη στιγμή είναι περισσότερα κονδύλια, τα όποια θα διοχετευθούν όχι μόνο για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών, αλλά και για την κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας και υποδοχής μεταναστών και προσφύγων».

Σήμερα η κ. Μάλμστρομ αναμένεται να έχει συναντήσεις στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλια, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ν. Δένδια, καθώς και με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή