Δεν ήταν αυθεντικό το άρθρο που αποδιδόταν στον Ηλ. Ψινάκη

Δεν ήταν αυθεντικό το άρθρο που αποδιδόταν στον Ηλ. Ψινάκη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια δυσάρεστη έκπληξη με περίμενε προχθές το βράδυ, όταν πληροφορήθηκα ότι το άρθρο που είχε την υπογραφή του νεοεκλεγέντος δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη στην τοπική εφημερίδα «Επταήμερο Ανατολικής Αττικής», άρθρο πάνω στο οποίο βάσισα το σχόλιό μου στο προχθεσινό φύλλο της«Καθημερινής», δεν ήταν αυθεντικό.

Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για ένα σατιρικό κείμενο που αποδιδόταν στον Ηλία Ψινάκη και το οποίο είχε πρωτοδημοσιευθεί προ καιρού στην ιστοσελίδα «Κουλούρι». Oμως η εν λόγω εφημερίδα, στην οποία για πρώτη φορά το διάβασα, το αναδημοσίευσε στις 21 Ιουλίου δίχως να αναφέρει πουθενά την προέλευσή του και δίχως την παραμικρή ένδειξη ότι δεν ήταν αυθεντικό. Αντίθετα, το παρουσίασε ως «άρθρο του Ηλία Ψινάκη, δημάρχου Μαραθώνος».

Το κείμενο φαινόταν όντως υπερβολικό. Oμως η υπερβολή δεν είναι ξένη από το ύφος του Ηλία Ψινάκη. Ετσι, φάνηκε πιστευτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν ένα λάθος για το οποίο απολογούμαι στον δήμαρχο του Μαραθώνα και στους αναγνώστες της «Καθημερινής».

Σημειώνεται ότι το άρθρο παρουσίαζε τον κ. Ψινάκη να «εξαγγέλλει» ότι πρόθεσή του είναι να μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα σε ριβιέρα για κροίσους με πολυτελείς θαλαμηγούς, αλλά και σε κέντρο συνάντησης των απανταχού οπαδών των κλαμπ και της χορευτικής μουσικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή