Έρευνες σε πέντε σπίτια για τις καταγγελίες Ψινάκη

Έρευνες σε πέντε σπίτια για τις καταγγελίες Ψινάκη

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έρευνα στα σπίτια μιας πρώην αντιδημάρχου του συζύγου της καθώς και τεσσάρων υπαλλήλων του Δήμου Μαραθώνα πραγματοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η έρευνα έγινε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και αφορούσε τη διερεύνηση καταγγελιών του νυν δημάρχου κ. Ηλία Ψινάκη για παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων, ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης εγγράφων κ.α.

Όπως είχε δημοσίως καταγγείλει ο νέος δήμαρχος στο πλαίσιο ελέγχων από αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους, είχαν διαπιστωθεί σημαντικές ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές) από τα γραφεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και ενέργειες διαγραφής υπηρεσιακών ψηφιακών εγγράφων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το πρωί της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ άλλων στο σπίτι μιας πρώην αντιδημάρχου, της πρώην διευθύντριας οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου και δύο γραμματέων του πρώην δημάρχου.

Κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και 4 φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB), που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή