Αποχαιρέτισαν τον άτυχο πυροσβέστη

Αποχαιρέτισαν τον άτυχο πυροσβέστη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο «αντίο» είπε χθες πλήθος κόσμου στον άτυχο πυροσβέστη που έπεσε επί το έργον αργά το βράδυ της Παρασκευής. Ο 33χρονος Ματθαίος Μάντζιος κηδεύτηκε χθες στις 4 μ.μ. στο κοιμητήριο του χωριού του, στα Κούκα Λάρισας. Συγκλονισμένοι οι γονείς του, η αδελφή του και η αρραβωνιαστικιά του, με την οποία ετοιμάζονταν να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο αποθανών, γεννηθείς το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με τον βαθμό του αρχιπυροσβέστη. Το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών. Τραγική ειρωνεία ήταν ότι από παιδί ονειρευόταν να γίνει πυροσβέστης, ένα όνειρο που είχε υποστηρίξει και το περιβάλλον του.

Το μοιραίο περιστατικό συνέβη την Παρασκευή στο Παλαιό Φάληρο, όπου λίγο μετά τις 9 το βράδυ ξέσπασε πυρκαγιά σε κατάστημα με υδραυλικά είδη, επί της οδού Ιπποκράτους 4. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, 40 πυροσβέστες και δεκατρία οχήματα. Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά, που στο μεταξύ εξαιτίας της συνεχούς ανατίναξης εύφλεκτων υλικών και φιαλών ασετυλίνης αναζωπυρωνόταν, ώστε να μην επεκταθεί στο υπόλοιπο κτίριο που κατοικείτο. Ωστόσο οι ένοικοι του πρώτου και του δευτέρου ορόφου είχαν εγκλωβιστεί. Οι πυροσβέστες διέσωσαν από τον πρώτο όροφο μια ηλικιωμένη σε καροτσάκι, που διεκομίσθη εν συνεχεία στο «Σωτηρία» με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όπως άλλωστε και ένας πυροσβέστης στο 251 ΓΝΑ.

Δύο ακόμα πυροσβέστες με αυτοθυσία συνέχισαν στον δεύτερο όροφο, όπου οι αναθυμιάσεις ήταν τόσο έντονες, ώστε ο ένας μόλις που διέφυγε τον κίνδυνο ασφυξίας, ενώ ο άλλος έχασε τις αισθήσεις του. Ο άτυχος Ματθαίος, λοιπόν, υπερέβαλε εαυτόν προκειμένου να διασώσει τη 44χρονη Διονυσία, ωστόσο και οι δύο φαίνεται ότι πέθαναν εν μέσω της πυρκαγιάς ελλείψει οξυγόνου. Οι σοροί τους βρέθηκαν, μάλιστα, με μικρή μεταξύ τους απόσταση. Για τις συνθήκες που συνέβη το τραγικό περιστατικό, το οποίο κρίνεται από πολλούς ως «χαμηλής επικινδυνότητας», διενεργείται προανάκριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή