Τα μυστήρια της… αναπαραγωγής

Τα μυστήρια της… αναπαραγωγής

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου δεν θα μάθουν από το σχολείο για την αναπαραγωγή του ανθρωπίνου είδους. Και αυτό διότι το σχετικό κεφάλαιο έχει αφαιρεθεί από τη διδακτέα ύλη της Βιολογίας Α΄ Γυμνασίου. Aυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Eνωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) που εγκαλεί τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο για ασυνέπεια δηλώσεων και πράξεων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η ΠΕΒ αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Παιδείας για την εφαρμογή, με τη νέα σχολική χρονιά, του προγράμματος «Kοινωνικό Σχολείο», που στόχο του έχει, μεταξύ άλλων, και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Σύμφωνα με την ΠΕΒ, «ο κ. υπουργός έχει επισημάνει σε συνεντεύξεις του ή σε δελτία Τύπου την αναγκαιότητά της, καθώς, όπως υποστηρίζει, «πρέπει ορισμένα πράγματα να τα περάσεις στα παιδιά, έχουμε ελεύθερη σεξουαλική ζωή από τα 13 και είναι με τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες γεμάτο το σχολείο». Για να ενισχυθεί αυτός ο στόχος συστάθηκε και επιτροπή σχεδιασμού και συντονισμού δράσεων για θέματα σεξουαλικής αγωγής σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απόφαση που ως βιολόγοι επικροτούμε και είμαστε πρόθυμοι, αν κληθούμε, να συμβάλουμε».

Ομως, η Ενωση δηλώνει ότι στις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τη διδασκαλία των θετικών μαθημάτων Ημερήσιου και Εσπερινού Γυμνασίου (147346/Γ2, 16-09-2014), το κεφάλαιο για την αναπαραγωγή του ανθρώπου αφαιρείται από τη διδακτέα ύλη της Βιολογίας Α΄ Γυμνασίου. «Προφανώς με την απόφαση αυτή αφαιρείται και η μοναδική ευκαιρία που έχουν οι μαθητές του Γυμνασίου να γνωρίσουν το αναπαραγωγικό σύστημα», υποστηρίζει η ΠΕΒ, ρωτώντας εάν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής υιοθετεί αποφάσεις και ασκεί πολιτική αντίθετη από την ορθώς σχεδιασμένη πολιτική του υπουργείου Παιδείας όσον αφορά την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο «Κοινωνικό Σχολείο» και εάν το υπουργείο έχει αποφασίσει οτιδήποτε εισάγεται στο «Κοινωνικό Σχολείο» να αφαιρείται από το «κανονικό» σχολείο.

Από την πλευρά τους, πάντως, στελέχη του υπουργείου Παιδείας που μίλησαν χθες στην «Κ» έκαναν λόγο για λάθος της ΠΕΒ. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι στο πλαίσιο των αλλαγών και αυξομειώσεων ωρών που έγιναν στα αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα των τριών τάξεων του Γυμνασίου για το μάθημα της Βιολογίας, το κεφάλαιο που αναφέρεται στο αναπαραγωγικό σύστημα έχει μεταφερθεί και πλέον θα διδάσκεται στη Β΄ Γυμνασίου. Με απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, η Βιολογία διδάσκεται δύο ώρες την εβδομάδα στην Α΄ Γυμνασίου και από μία ώρα την εβδομάδα στη Β΄ και τη Γ΄ Γυμνασίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή