Δράσεις επί ελληνικού εδάφους με 13 συλλήψεις και κατασχέσεις

Δράσεις επί ελληνικού εδάφους με 13 συλλήψεις και κατασχέσεις

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δράσεις κυρίως κατά της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης συμμετείχε στην ευρωπαϊκή «Επιχείρηση Αρχιμήδης» της Europol η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό Ελλήνων αξιωματικών, οι επί ελληνικού εδάφους δράσεις έλαβαν χώρα στα διεθνή αεροδρόμια Αθήνας («Ελ. Βενιζέλος») και Θεσσαλονίκης («Μακεδονία»), το διάστημα 17 έως 23 Σεπτεμβρίου. Συνολικά, ελέγχθηκαν 450 άτομα, συνελήφθησαν 13, ενώ κατασχέθηκαν ναρκωτικά διαφόρων τύπων και 111 πλαστά ή κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πιο αναλυτικά, το διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου, οι υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε έρευνες για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ηρωίνης, κοκαΐνης και άλλων συνθετικών ναρκωτικών. Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο Ολλανδοί υπήκοοι και ένας Βούλγαρος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν συνολικά 64 κιλά χασίς, 1,3 κιλό κοκαΐνης και μικροποσότητες συνθετικών ναρκωτικών όπως LSD και MDMA. Kατασχέθηκε επίσης σκόνη πράσινου χρώματος, η οποία όπως ανακοινώθηκε χθες εστάλη για εργαστηριακή εξέταση καθώς πιθανολογείται ότι πρόκειται για νέα ψυχοτρόπο ουσία.

Το τριήμερο 19 – 21 Σεπτεμβρίου οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας επικεντρώθηκαν στη δίωξη της οργανωμένης παράνομης μετανάστευσης. Συνελήφθησαν 11 αλλοδαποί (4 Σύροι, 3 Αλβανοί, ένας υπήκοος Ερυθραίας, ένας Αλγερίας, ένας Καμερούν και ένας υπήκοος Αφγανιστάν) οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκή Ενωση  και στην Τουρκία με πλαστά έγγραφα. Ενδεικτικά, στην κατοχή του υπηκόου Αλγερίας, που συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να ταξιδέψει με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, βρέθηκαν 100 ασυμπλήρωτα, κλεμμένα δελτία ταυτότητας Ιταλίας.

Απάτη με εισιτήρια

Τέλος, στις 22 Σεπτεμβρίου έγινε έλεγχος στο «Ελ. Βενιζέλος» για διαδικτυακή απάτη που αφορούσε την αγορά εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους με κλεμμένες ή ανύπαρκτες πιστωτικές κάρτες. Ωστόσο, δεν προέκυψαν περιστατικά προς διερεύνηση. Οπως αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., «για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκε άμεσα το επιχειρησιακό κέντρο της Europol, ενώ η Ελληνική Αστυνομία παραμένει σε συνεργασία τόσο με την ευρωπαϊκή αστυνομία όσο και με τις Αρχές των εμπλεκόμενων χωρών για τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών για ενδεχόμενη εμπλοκή δικτύων οργανωμένου εγκλήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή