Ελεύθερος ο συνοδηγός της μοιραίας νταλίκας

Ελεύθερος ο συνοδηγός της μοιραίας νταλίκας

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας, η οποία έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω σε σταματημένα αυτοκίνητα επί της Εγνατίας οδού κοντά στη Βέροια την περασμένη Κυριακή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες. Το βράδυ της Δευτέρας ένας δεύτερος Ρουμάνος εντοπίστηκε σε χωριό της Βέροιας, σε κατάσταση σοκ. Ο ίδιος ζήτησε από κατοίκους της περιοχής να καλέσουν την αστυνομία και όταν μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Βέροιας είπε ότι ήταν συνοδηγός στη μοιραία νταλίκα. Ο ίδιος φέρεται να βρισκόταν στο όχημα προκειμένου να μάθει τη συγκεκριμένη διαδρομή και να αποφασίσει αν θα εργαστεί ο ίδιος ως οδηγός σε αυτά τα δρομολόγια. Οταν έγινε το δυστύχημα, υποστήριξε ο ίδιος, είχε σοκαριστεί, βγήκε από το φορτηγό και περιπλανιόταν στα χωράφια μέχρι που βρέθηκε στο χωριό από το οποίο και ειδοποιήθηκαν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας στους αστυνομικούς ο συνοδηγός περιέγραψε τις συνθήκες του περιστατικού περίπου όπως τις είχε περιγράψει και ο οδηγός. Είπε, δηλαδή, ότι τα φρένα του βαρέως οχήματος είχαν μπλοκάρει και ότι ο οδηγός προσπάθησε να ακινητοποιήσει το όχημα με διάφορους τρόπους επί χιλιόμετρα. Οπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, η μαρτυρία του φαίνεται αξιόπιστη, καθώς δεν υπήρχε τρόπος να επικοινωνήσει με τον οδηγό του φορτηγού κατά τη διάρκεια της μιας ημέρας που έκανε για να εντοπιστεί από τις αρχές. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ο συνοδηγός αφέθηκε ελεύθερος και έχει μόνο την ιδιότητα του βασικού μάρτυρα. Ερωτώμενος σχετικά με το γιατί δεν είπε εξαρχής ότι είχε συνεπιβάτη, ο οδηγός της νταλίκας είπε ότι στην αρχή το ξέχασε λόγω του σοκ και στη συνέχεια ότι δεν το είπε για να μην μπλέξει το δεύτερο άτομο, ενώ επέμεινε ότι ο ίδιος οδηγούσε το όχημα. Πάντως η αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τη ρουμανική εταιρεία προκειμένου να συγκεντρώσει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του χθες και ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρείας που είχε αναλάβει την εκτέλεση εργασιών ηλεκτρικού δικτύου επί της Εγνατίας, στο σημείο όπου σημειώθηκε η φονική καραμπόλα. Ο 42χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών εξ αμελείας. Η εταιρεία είχε λάβει άδεια από την Αστυνομία προκειμένου να διακόψει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εγνατίας για δέκα λεπτά, ωστόσο ξεπέρασε τον συγκεκριμένο χρόνο τουλάχιστον κατά μισή ώρα, μέχρι τη στιγμή που σημειώθηκε το δυστύχημα. Πάντως, προσπαθώντας να υπερασπιστούν τη θέση τους, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριζαν στην «Κ» ότι τέτοιου είδους εργασίες συνήθως δεν ξεπερνούν τα πέντε λεπτά και είναι συνηθισμένη η συγκεκριμένη άδεια που δόθηκε. Το ερώτημα είναι γιατί οι εργασίες δεν διεκόπησαν στο 10λεπτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT