Πυρκαγιά αχρήστευσε μονάδα παραγωγής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα

Πυρκαγιά αχρήστευσε μονάδα παραγωγής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τίτλοι τέλους για την πιο παλιά μονάδα παραγωγής ενέργειας στη χώρα φαίνεται ότι μπαίνουν μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή στις εγκαταστάσεις της Μονάδας 4 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Η υπογειοποιημένη πλευρά της μονάδας έχει καταστραφεί, καθώς έχουν καεί όλες οι καλωδιώσεις, ενώ κάηκε και το κοντρόλ διεύθυνσης του σταθμού, από το οποίο ελεγχόταν η λειτουργία και της 3ης μονάδας. Ηταν οι δύο μονάδες που παρέμεναν σε λειτουργία και -σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παντελή Καραλευθέρη, εκπροσώπου εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ- οι πιθανότητες να ξαναλειτουργήσουν είναι πολύ μικρές. Οι δύο μονάδες, λόγω παλαιότητας, θα έπαυαν να λειτουργούν τέλη του 2015, όταν θα μπει σε λειτουργία η νέα μονάδα παραγωγής, που θα απορροφούσε τα 350 άτομα προσωπικού της 3ης και 4ης μονάδας.

Οι δύο μονάδες συνεισέφεραν 350 μεγαβάτ, και ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον κ. Καραλευθέρη, δεν θα επηρεάσουν την επάρκεια του εθνικού συστήματος ηλεκτροδότησης. «Εκτίμησή μου είναι ότι με βάση τα δεδομένα που έχουμε, δύσκολα θα λειτουργήσει η μονάδα», λέει στην «Κ» ο κ. Καραλευθέρης. Η σχετική απόφαση, ωστόσο, θα ληφθεί ύστερα από έκθεση που θα υποβάλει Επιτροπή της ΔΕΗ, που θα διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Οι 350 υπάλληλοι ενδέχεται να απασχοληθούν σε άλλες μονάδες της ΔΕΗ, «στις οποίες υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, στον τομέα της παραγωγής» λέει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, Τάσος Τσιφλίδης. Τα κοιτάσματα λιγνίτη των δύο μονάδων επίσης θα αξιοποιηθούν κανονικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή