Απλωσαν μπουγάδα στον αύλειο χώρο του ΟΠΑ

Απλωσαν μπουγάδα στον αύλειο χώρο του ΟΠΑ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπουγάδα απλώθηκε χθες στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών! Την ίδια στιγμή που το ίδρυμα κερδίζει τη μία μετά την άλλη διεθνείς διακρίσεις, κάποιοι θεωρούν ότι οι χώροι του είναι τσιφλίκι τους.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι έκπληκτοι πανεπιστημιακοί διαπίστωσαν ότι οι θάμνοι στον κήπο του προαυλίου του ΟΠΑ είχαν αξιοποιηθεί για το στέγνωμα ρούχων. «Ηταν κρεμασμένα πάνω στους θάμνους περί τα 25 εσώρουχα και κάλτσες» ανέφερε στην «Κ» πανεπιστημιακός. Ολοι σκέφτηκαν ότι κάποιοι παράνομοι μικροπωλητές άπλωσαν την πραμάτειά τους για να στεγνώσει, καθώς είτε είχε βραχεί είτε είχε πιάσει υγρασία! Και όμως, ουδείς μπορούσε να διαμαρτυρηθεί ή να αποτυπώσει το θέαμα, καθώς γύρω στις 3 το μεσημέρι κυκλοφορούσαν στον χώρο φοιτητές παρατάξεων και άτομα που φέρονται να πρόσκεινται στον χώρο των αναρχικών, που παρέχουν προστασία στους μικροπωλητές.

Επέτειος 17ης Νοεμβρίου

Την ίδια στιγμή, τα ιδρύματα προετοιμάζονται για τον εορτασμό της 41ης επετείου της 17ης Νοεμβρίου. Τα ΑΕΙ της Αθήνας αναμένεται, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, να είναι κλειστά υπό τον φόβο των επεισοδίων. Ετσι, τα φώτα πέφτουν στο ΕΜΠ. Η Σύγκλητος του ΕΜΠ σχετικά με τον εορτασμό της επετείου σε ανακοίνωσή της προς τα υπουργεία Παιδείας και Δημόσιας Τάξης, καθώς και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναφέρει ότι η ίδια δεν φέρει ευθύνη για ό,τι συμβεί εκτός ΕΜΠ, ενώ με τον νόμο 4009/11 η Αστυνομία είναι αρμόδια για την προστασία των δημοσίων κτιρίων. «Η ομαλή εξέλιξη του εορτασμού εξαρτάται αποκλειστικά από εξωτερικούς, ως προς το Ιδρυμα, παράγοντες. Τα μέλη ή τα όργανα του ΕΜΠ (μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, διοικητικοί κ.λπ.) δεν έχουν νομική ή ουσιαστική αρμοδιότητα ή δυνατότητα και για τον λόγο αυτό αρνούνται κατηγορηματικά να αναλάβουν την οποιαδήποτε ευθύνη, όσον αφορά την πρόληψη δολιοφθοράς, καταστροφών ή βίας, όπως π.χ. τον έλεγχο των εισερχομένων στους χώρους του εορτασμού, την αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών ή βίας απ’ οποιονδήποτε και οπουδήποτε και αν εκδηλωθούν» αναφέρει ανακοίνωση του ΕΜΠ που καλεί την κυβέρνηση «με την έγκαιρη κατάρτιση και την αποτελεσματική εφαρμογή ενός ορθολογικού, αξιόπιστου και το κυριότερο κατάλληλου για την εθνική σημασία της γιορτής σχεδίου πρόληψης, χωρίς τραυματισμούς της ιστορικής μνήμης και του νοήματος της επετείου, να αποτρέψει κάθε πράξη καταστροφής, δολιοφθοράς ή βίας». Η Σύγκλητος θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για να συνεδριάσει από τις 9.30 π.μ. του Σαββάτου 15 Νοεμβρίου μέχρι και τις 8 π.μ. της Τρίτης 18 Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή