Σύλληψη υπαλλήλων ΣΔΟΕ, ΥΠΟΙΚ και ΤτΕ για εκβίαση

Σύλληψη υπαλλήλων ΣΔΟΕ, ΥΠΟΙΚ και ΤτΕ για εκβίαση

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δωροληψία και απόπειρα εκβίασης εργολάβου με έδρα τον Πειραιά συνελήφθησαν τη Δευτέρα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έξι άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), ένας υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και ένας εργαζόμενος της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Κατηγορούνται ότι ζήτησαν χρήματα από τον επιχειρηματία προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μη βεβαιώσουν πρόστιμο ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Κεντρικό ρόλο στην απόπειρα εκβίασης φέρεται να διαδραμάτισε η 68χρονη λογίστρια του επιχειρηματία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι μετέφερε στον εργολάβο τις απαιτήσεις των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, ενώ ενέπλεξε στη δοσοληψία τον 74χρονο σύζυγό της, συνταξιούχο υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών και τον 43χρονο γιο της, υπάλληλο της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της 68χρονης, παρουσία του συζύγου και του γιου της, ανακοινώθηκε στον εργολάβο ότι οι δύο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ, μία γυναίκα 52 ετών και ένας άνδρας 44 ετών απαιτούσαν 60.000 ευρώ για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο δίχως να επιβάλουν πρόστιμα. Επειτα από διαπραγματεύσεις, το ποσό που συμφωνήθηκε να καταβληθεί προσδιορίστηκε στις 50.000 ευρώ. Το πρωί της Δευτέρας ο 43χρονος γιος της λογίστριας συναντήθηκε με τον καταγγέλλοντα και παρέλαβε απ’ αυτόν 50.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, όπως εξάλλου η 68χρονη λογίστρια μητέρα του και ο 74 ετών σύζυγός της. Στην πορεία της έρευνας αποφάσισαν να συνεργαστούν με τους «αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας. Ενεργώντας με βάση τα συμφωνηθέντα, η 68χρονη παρέδωσε τα χρήματα σε εν ενεργεία υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών και αυτός με τη σειρά του στην 52χρονη υπάλληλο του ΣΔΟΕ. Συνελήφθησαν και οι δύο επ’ αυτοφώρω, όπως εξάλλου και ένας ακόμα υπάλληλος του ΣΔΟΕ, 44 ετών, που συμμετείχε μαζί με την 52χρονη στο κλιμάκιο που διενήργησε τον έλεγχο στην επιχείρηση του εργολάβου οικοδομών.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή