Η ΕΥΔΑΠ δέσμευσε τους λογαριασμούς δήμου λόγω οφειλών

Η ΕΥΔΑΠ δέσμευσε τους λογαριασμούς δήμου λόγω οφειλών

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατάσχεση 165.000 ευρώ από τους λογαριασμούς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας προχώρησε προ ημερών η ΕΥΔΑΠ. Ο δήμος υποστηρίζει ότι πρόκειται για παλαιές οφειλές σχολείων τις οποίες αδυνατεί να πληρώσει άμεσα, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο δήμος αρνήθηκε ευνοϊκό διακανονισμό. Η ΕΥΔΑΠ, πάντωςλ, αρνείται να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο τόσο για τις οφειλές των δήμων, όσο και τις περιπτώσεις που τα διεκδίκησε.

Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε προ ημερών από τον δήμαρχο της περιοχής Αρη Βασιλόπουλο. Οπως υποστήριξε, η ΕΥΔΑΠ κατάσχεσε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου, θέτοντας υπό αμφισβήτηση ακόμη και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, ενώ ο δήμος προσπαθεί να έρθει σε διαπραγμάτευση με την ΕΥΔΑΠ για οφειλές 165.000 ευρώ που χρονολογούνται από το 2003. Ο δήμος ζήτησε την ανακοπή της δέσμευσης των λογαριασμών του από την ΕΥΔΑΠ και η υπόθεση θα εκδικαστεί τη Δευτέρα.

Από την πλευρά της η ΕΥΔΑΠ υποστηρίζει ότι έδωσε στον δήμο την ευκαιρία να διευθετήσει τις οφειλές του (142.000 ευρώ και προσαυξήσεις 61.000 ευρώ) μέσω της εξόφλησης σε 18 μηνιαίες δόσεις. «Η ΕΥΔΑΠ ουδέποτε διέκοψε την υδροδότηση ενός σχολείου ή παιδικού σταθμού σε περίοδο λειτουργίας, ανεξαρτήτως του ύψους των οφειλών του δήμου, παρά το γεγονός ότι πολλές από αυτές εκκρεμούσαν για περισσότερο από 10 χρόνια», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, ανάλογες τακτικές ακολουθήθηκαν πρόσφατα για τους Δήμους Καισαριανής, Περάματος και Μεγαρέων. Ενώ προ διμήνου απειλήθηκαν με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων οι Δήμοι Βούλας-Βάρης Βουλιαγμένης, που στη συνέχεια διευθέτησαν το ζήτημα καταβάλλοντας άμεσα 120.000 ευρώ. Ο ισχυρισμός του δήμου δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί, καθώς η ΕΥΔΑΠ αρνείται να δώσει στοιχεία τόσο για τις οφειλές των δήμων, όσο και για τις κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει για να τις διεκδικήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή