Δίωξη για επιθέσεις στη Ν. Φιλαδέλφεια

Δίωξη για επιθέσεις στη Ν. Φιλαδέλφεια

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη κατά αγνώστων για τις επιθέσεις και απειλές σε βάρος κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας που έχουν προσφύγει κατά διατάξεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας για το γήπεδο της ΑΕΚ άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Ταυτόχρονα, συμπληρωματική κατάθεση σε αστυνομικούς της Ασφάλειας έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας κάτοικος της περιοχής, που λίγες ώρες νωρίτερα είχε γίνει στόχος καταδρομικής επίθεσης. Το απόγευμα της Κυριακής, συγκεκριμένα, άγνωστα άτομα που (σύμφωνα με μαρτυρίες) επέβαιναν σε 30 περίπου δίκυκλα είχαν επιτεθεί και προκαλέσει φθορές στο αυτοκίνητο και στο σπίτι ενός εκ των 17 ιδιωτών που υπογράφουν την προσφυγή, στην οδό Μακρυγιάννη στη Ν. Φιλαδέλφεια. Μία ημέρα νωρίτερα, τα ξημερώματα δηλαδή του Σαββάτου, άγνωστοι είχαν πετάξει φέιγ βολάν έξω από τα σπίτια και των 17 προσφευγόντων με υβριστικό – απειλητικό περιεχόμενο. Τα συγκεκριμένα φυλλάδια ξεκινούν με τη φράση «ξέρουμε τι υπογράψατε φέτος το καλοκαίρι» και καταλήγει ως εξής: «17 σκουλήκια ήρθε η ώρα σας – κίτρινοι μαχητές».

Η έρευνα για το συμβάν ανετέθη στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους. Μιλώντας χθες στην «Κ» αστυνομική πηγή άφησε να εννοηθεί ότι έχουν προκύψει στοιχεία ικανά να αποκαλύψουν την ταυτότητα ορισμένων από τους δράστες των καταδρομικών επιθέσεων. Εξάλλου, τη Δευτέρα τη ΓΑΔΑ επισκέφθηκε και δεύτερος από τους 17 ιδιώτες, κάτοικος Ν. Ιωνίας, ο οποίος κατήγγειλε ότι άγνωστοι έσκασαν τα λάστιχα αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα κοντά στην πολυκατοικία όπου διαμένει και έγραψαν συνθήματα με απειλητικό περιεχόμενο. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, φέρεται να απευθύνθηκε και σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καταγγέλλοντας απειλητικά μηνύματα που δέχεται στο Διαδίκτυο. Για τα παραπάνω περιστατικά υπεβλήθη αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η οποία, κατά πληροφορίες, ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών την άσκηση ποινικής δίωξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ αυτούσιο το κείμενο της προσφυγής στο οποίο αναγράφονται τα ονόματα αλλά και οι διευθύνσεις κατοικίας των 17 ατόμων που το υπογράφουν. «Στοχοποίηση και τρομοκράτηση πολιτών που ασκούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα» κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του δημάρχου Αρη Βασιλόπουλου, «Δύναμη Πολιτών».

Καταδικάζει η ΠΑΕ ΑΕΚ

Πάντως, και η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε «με κατηγορηματικό τρόπο τις απειλές και τη φθορά της περιουσίας σε βάρος του Γ.Ζ. που κατέφυγε στο ΣτΕ κατά της ανέγερσης του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια». Στην προσφυγή τους, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί την 6η Μαρτίου 2015, οι προσφεύγοντες κάτοικοι ζητούν την ακύρωση του νόμου 4277/1.8.2014 που προβλέπει τη δημιουργία γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή