Μεταγωγή τρομοκρατών στις φυλακές Δομοκού

Μεταγωγή τρομοκρατών στις φυλακές Δομοκού

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άμεση μεταγωγή κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας στις φυλακές Δομοκού επίκειται τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε στην «Κ» ότι ήταν προγραμματισμένη για σήμερα η μεταγωγή στις φυλακές υψίστης ασφαλείας έγκλειστων ηγετών της Ελληνικής τρομοκρατίας και συγκεκριμένα των Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Δημήτρη Κουφοντίνα και Νίκου Μαζιώτη. Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματικός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσωρινής αναβολής της μεταγωγής επικαλούμενος εκκρεμότητες και διαδικαστικά ζητήματα που, μέχρι χθες, δεν είχαν λυθεί.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οριστικές αποφάσεις για το θέμα επρόκειτο να ληφθούν κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής σύσκεψης στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ταυτόχρονα, πηγή προσκείμενη στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους αποκάλυψε ότι ήδη από την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελία Εφετών Αθήνας εξέδωσε παραγγελία για μεταγωγή περίπου είκοσι κρατουμένων από διάφορες φυλακές της χώρας σε αυτές του Δομοκού, ενώ πληροφορίες για επικείμενη μεταγωγή κρατουμένων για τρομοκρατία στο Δομοκό διακινούνται και μεταξύ υπαλλήλων της Εξωτερικής Φρουράς.

Σημειώνεται ότι 200 αστυνομικοί έχουν ήδη επιλεγεί για να στελεχώσουν την νεοσύστατη υπηρεσία εξωτερικής φύλαξης της, ενώ το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε προ ημερών νέα διαταγή που προβλέπει απόσπαση 50 επιπλέον αστυνομικών και ενσωμάτωσή τους στη νέα υπηρεσία. Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών δήλωσε χθες στην «Κ» ότι μετά την προκήρυξη εθνικών εκλογών ματαιώνονται οι μετακινήσεις αστυνομικών και αναστέλλεται η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων της ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι την 22 Δεκεμβρίου η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Δομοκού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού το οποίο μετατρέπεται από Β σε Γ τύπου δεν είναι ακόμα έτοιμο να λειτουργήσει και να δεχθεί κρατουμένους καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα συντήρησης που έχουν άμεση σχέση με τη διαβίωση των κρατουμένων και την ασφάλεια του καταστήματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή