ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακαρπη η συνεδρίαση για πρόεδρο ΠΟΣΔΕΠ

akarpi-i-synedriasi-gia-proedro-posdep-2078132

Οι πανεπιστημιακοί αναζητούν εδώ και δύο μήνες πρόεδρο, καθώς μπορεί να υπήρξε συμμαχία σε πρόγραμμα δράσης αλλά όχι στο πρόσωπο του προέδρου! Χθες, πραγματοποιήθηκε νέα, άκαρπη συνεδρίαση.

Ειδικότερα, στο συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου υπερψηφίστηκε –με 90 ψήφους– το πρόγραμμα δράσης που υποστηρίχθηκε από την ΑΣΚΕΥ (του απερχόμενου προέδρου Στάθη Ευσταθόπουλου), την ΚΙΠΑΝ, την ΑΡΜΕ και την Ενωτική Ακαδημαϊκή Πρωτοβουλία. Αντίθετα, 56 ψήφους έλαβε το πρόγραμμα της Συνάντησης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και 14 της ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ). Τι, λοιπόν, αποτρέπει την επιλογή προέδρου;

Η ΚΙΠΑΝ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), στην οποία ηγείται ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Νικόλαος Σταυρακάκης, αρνείται να δεχθεί να παραμείνει στη θέση του προέδρου ο κ. Ευσταθόπουλος. Βέβαια, στις εκλογές, το σχήμα όπου ηγείτο η ΑΣΚΕΥ πήρε 66 ψήφους, όπως κι εκείνο της Συνάντησης, ενώ η ΚΙΠΑΝ ήταν τρίτη με 38 ψήφους. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό στην επόμενη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας να επιλεγεί διαπαραταξιακό προεδρείο με τη συμμετοχή όλων των άλλων δυνάμεων πλην όσων πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.