Ερευνάται διασύνδεση με τζιχαντιστές

Ερευνάται διασύνδεση με τζιχαντιστές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποπτος για συμμετοχή σε δίκτυα τζιχαντιστών θεωρείται νεαρός Αλβανός που συνελήφθη, την Τετάρτη, στην ελληνοαλβανική μεθόριο, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ο νεαρός, ηλικίας μόλις 18 ετών, εντοπίστηκε την Τετάρτη από Ελληνες αστυνομικούς που περιπολούσαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα και συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Πηγή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε, χθες, στην «Κ» ότι ο νεαρός «έγινε αντιληπτός και συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να μπει στη χώρα από μη θεσμοθετημένο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου». Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι κατά την έρευνα που διενήργησαν Ελληνες αστυνομικοί δεν διαπιστώθηκε να εκκρεμούν σε βάρος του διωκτικά έγγραφα, εντάλματα σύλληψης κ.ά. και επομένως ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία διοικητικής απέλασής του. Χθες το πρωί, στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς παρελήφθη από Αλβανούς αστυνομικούς, οι οποίοι τον υπέβαλαν σε άτυπη ανάκριση. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, κατά τη διαδικασία εξέτασής του από Αλβανούς αστυνομικούς, ο νεαρός φέρεται να ομολόγησε ότι πρόθεσή του ήταν να ταξιδέψει στη Συρία. Αποφασίστηκε να κρατηθεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αλβανίας, προκειμένου να ερευνηθούν πιθανές διασυνδέσεις του με ομάδες τζιχαντιστών από την Αλβανία, το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με τις αρχές πληροφοριών της χώρας που παρακολουθούν την υπόθεση, Αλβανία, Βοσνία και Κόσοβο τροφοδοτούν με μαχητές το «Ισλαμικό Κράτος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή