Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν Siemens, διαμαρτυρία στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν Siemens, διαμαρτυρία στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάληψη στα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι καθώς και διαμαρτυρία στην εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας αντιεξουσιαστές.

Ομάδα περίπου 30 αναρχικών βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στην οδό Αγησιλάου 6-8 και πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη. Όπως αναφέρουν αντιεξουσιαστές σε σελίδες τους σε κοινωνικά δίκτυα, οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από τα γραφεία τους χωρίς να τους ασκηθεί σωματική βία.

Η κατάληψη εντάσσεται στην προπαγάνδιση της πορείας ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό που έχει καλεστεί το Σάββατο 23/05 στις 12:00.

Στο σημείο έφτασαν και δυνάμεις της αστυνομίας, χωρίς όμως να προβούν σε κάποια ενέργεια.

Μέλη αντεξουσιαστικής ομάδας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία και στην εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ όπου πέταξαν φέιγ βολάν και αποχώρησαν.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ αποτελεί τον κυριότερο εκπρόσωπο του ελληνικού καπιταλισμού που σε συνεργασία με τον γερμανικό ιμπεριαλισμό αποσκοπούν στον πολιτικό και δημοσιονομικό έλεγχο των χωρών- μελών της ζώνης του ευρώ μέσω του ελέγχου του δημόσιου χρέους τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή