«Μπράβοι» σε στημένους αγώνες

«Μπράβοι» σε στημένους αγώνες

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία για χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων ανέκυψαν από την έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής σχετικά με τη δράση κυκλώματος μπράβων που δραστηριοποιείτο στην Αττική.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας, η ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε τηλεφωνικές συνομιλίες από τις οποίες προκύπτει ότι τα μέλη της σπείρας γνώριζαν εκ των προτέρων τα αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων. Οι επίμαχες συνομιλίες έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία και αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω έρευνας του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Ερωτηθείς σχετικά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε στην «Κ» ότι ο ένας από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στο κύκλωμα, 29 ετών, ακούγεται να προτρέπει συνομιλητή του (δεν ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.) να στοιχηματίσει σε συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου εμφανίζεται να ήταν προκαθορισμένο. Ο 29χρονος είχε θεωρηθεί ύποπτος για συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση, το 2012, στο σπίτι της ανακρίτριας Παρασκευής Καλαϊτζή, ενώ τα τελευταία χρόνια φέρεται να παρείχε προστασία σε προέδρους και μέλη ΠΑΕ και να συμμετέχει σε επεισόδια που στόχο είχαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.

Σε μια μάλιστα περίπτωση, αστυνομικοί έχουν καταγράψει τον 29χρονο να πρωτοστατεί σε επεισόδια από κοινού με δύο παλαιότερους γνώριμους των γηπέδων και των διωκτικών αρχών. Ο ένας είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου το 2007 στην Παιανία και ο δεύτερος για ανθρωποκτονία, εμπόριο όπλων, ενώ πρόσφατα είχε αναμειχθεί στα διοικητικά ΠΑΕ της περιφέρειας.

«Εγκέφαλος» πάντως του κυκλώματος εκβιαστών φέρεται 41χρονος, που τον περασμένο Σεπτέμβρη καταδικάστηκε ερήμην σε πολυετή κάθειρξη για συμμετοχή σε κύκλωμα μπράβων που εξαρθρώθηκε το 2011.

Ανήκε, τότε, στην ομάδα του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, το όνομα του οποίου εξακολουθούσε να επικαλείται προκειμένου να εκβιάζει τους καταστηματάρχες – θύματά του.

Αστυνομικοί που μετείχαν στην έρευνα περιγράφουν στην «Κ» ότι την ημέρα της καταδίκης του (τον περασμένο Σεπτέμβριο) και ενώ ο 41χρονος φυγοδικούσε είχε επισκεφθεί ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, αποσπώντας τους εκβιαστικά για «προστασία» 200 έως 600 ευρώ. Εναντίον του, καθώς και των υπολοίπων μελών της σπείρας, κατέθεσαν 17 επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες συνολικά 26 καταστημάτων σε Παγκράτι, Αμπελοκήπους, Γαλάτσι, Σεπόλια, Παλλήνη, Π. Φάληρο και Ξυλόκαστρο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στις επαφές τους με καταστηματάρχες στο Π. Φάληρο, ο 41χρονος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Σήφης» (προφανώς προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητά του), ενώ τα χρήματα που αποσπούσε από τους ιδιοκτήτες μπαρ – καφέ στο Ξυλόκαστρο εισέπραττε η σύντροφός του, η οποία στη συνέχεια τα έστελνε στην Αττική με ταχυδρομικές επιταγές.

Σχεδιασμός ληστείας

Αστυνομική πηγή αποκάλυψε, τέλος, ότι στη δικογραφία υπάρχει καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία στην οποία ο 41χρονος σχεδιάζει, μαζί με άλλο άτομο, τη ληστεία επιχειρηματία ο οποίος σχεδίαζε να μεταφέρει από την περιφέρεια στην Αττική σημαντικό χρηματικό ποσό που είχε εισπράξει από κληρονομιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή