Υπό έλεγχο όλες οι εστίες φωτιάς

Υπό έλεγχο όλες οι εστίες φωτιάς

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 40 ανήλθαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε όλη την επικράτεια χθες, από τις 6 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Εως αργά χθες, σε εξέλιξη παρέμενε πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4:55 μ.μ. σε δασική έκταση στα Λεχαινά Ηλείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση και δεν απειλούσε κατοικημένες περιοχές. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 52 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 10:51 π.μ., πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής, στον δρόμο προς τη λίμνη Μαραθώνα.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, και στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Ηδη από τις μεσημεριανές ώρες η πυρκαγιά βρισκόταν σε ύφεση. Ωστόσο, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, οι επίγειες δυνάμεις παρέμεναν σε επιφυλακή.

Τέλος, στις 8:30 χθες το πρωί φωτιά ξέσπασε και στο Πικέρμι (σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση). Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, και η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο πριν προλάβει να πάρει μεγάλες διαστάσεις και να απειλήσει σπίτια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Γ.Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή