ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαδικτυακή πρωτιά του ΙΚΥ για το Erasmus

diadiktyaki-protia-toy-iky-gia-to-erasmus-2094542

Σαφές μήνυμα στέλνουν οι νέοι της Ελλάδας: Θέλουν τις πόρτες των πανεπιστημίων της χώρας ανοιχτές στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και τα πτυχία τους ισχυρά στον ενιαίο χώρο ευρωπαϊκής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό αποδεικνύει η πανευρωπαϊκή πρωτιά στα social media του ΙΚΥ, το οποίο διαχειρίζεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus.

Βέβαια, το μήνυμα έχει δύο όψεις: Οι Ελληνες νέοι επιθυμούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους με σπουδές στην Ευρώπη και ταυτόχρονα να αναζητήσουν εκεί ένα καλύτερο μέλλον, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Ειδικότερα, στα τέλη Ιουλίου, η επίσημη σελίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στο facebook κλείνει 2 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας. Η επιτυχία του αποδεικνύεται, καθώς πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά όσον αφορά τις εθνικές μονάδες που διαχειρίζονται το πρόγραμμα Erasmus+ σε σύνολο 33 χωρών! Η πρωτιά του ΙΚΥ, το οποίο ιδρύθηκε το 1951 ως Εθνικός Φορέας Υποτροφιών, έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς το ίδρυμα, μέσω των social media, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τα προγράμματα υποτροφιών σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς, επίσης, και για το μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Ιδιαίτερη απήχηση έχουν οι ιστορίες των υποτρόφων του ΙΚΥ, οι ιστορίες φοιτητών Erasmus, καθώς και οι ιστορίες από σχολεία και άλλους φορείς που έχουν ωφεληθεί από το ΙΚΥ όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι πραγματικό κατόρθωμα, δεδομένου ότι η σελίδα ξεκίνησε πολύ αργότερα απ’ ό,τι οι αντίστοιχες σελίδες των υπόλοιπων εθνικών μονάδων χωρών της Ευρώπης, και τώρα πλησιάζει τα 50.000 likes, ενώ η απήχησή της προσεγγίζει τα 4.000.000 ανθρώπους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΚΥ, οι αντίστοιχοι ευρωπαϊκοί φορείς που έχει «ξεπεράσει» το ΙΚΥ είναι η DAAD στη Γερμανία, το British Council στη Βρετανία και το Nuffic στην Ολλανδία, φορείς με πολλαπλάσια απήχηση και πόρους από το ΙΚΥ. Το ΙΚΥ, εκτός από το facebook, έχει κανάλι στο Youtube, λογαριασμό στο Twitter (@iky_erasmusplus), ενώ διατηρεί και σελίδα στο LinkedIn, όπου μάλιστα έχει δημιουργήσει και ένα κλειστό γκρουπ μόνο για υποτρόφους του ΙΚΥ και επωφελούμενους από ευρωπαϊκά προγράμματα (IKY Alumni Group).

«Βοηθήστε μας να πιάσουμε τον επόμενο στόχο των 100.000 likes, ακολουθώντας και κοινοποιώντας τη σελίδα του ΙΚΥ στον τοίχο σας! Διαδώστε το μήνυμά μας! Γιατί το ΙΚΥ Ανοίγει Δρόμους και Αλλάζει Ζωές!» είναι το μήνυμα του ιδρύματος.