Επιστολή Μανιτάκη προς Αβραμόπουλο

Επιστολή Μανιτάκη προς Αβραμόπουλο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή προς τον Ελληνα επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο έστειλε χθες ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης. Ο Ελληνας υπουργός ενημερώνει τον κ. Αβραμόπουλο σχετικά με την πρόοδο που σημείωσε η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναφορικά με τη «λύση» εκκρεμοτήτων που αφορούν σε θέματα διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιτάκης ενημερώνει τον Ελληνα επίτροπο ότι η νεοσύστατη υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων έλαβε χθες την απαραίτητη πιστοποίηση και τίθεται από σήμερα σε λειτουργία.

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μανιτάκης αναφέρεται στο αίτημα που υπέβαλαν η ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό και η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής για χρηματοδότησή τους με 11,3 εκατ. ευρώ, από τα έκτακτα κονδύλια της Ε.Ε., καθώς και στο αίτημα ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Τέλος, ο Ελληνας υπουργός ενημερώνει την Κομισιόν ότι η τελική πρόταση της Ελλάδας για την υλοποίηση του σχεδίου μετεγκατάστασης προσφύγων θα υποβληθεί σήμερα. Η επιστολή Μανιτάκη καταλήγει με ευχαριστίες προς την Κομισιόν για την τεχνική και οικονομική υποστήριξή της προς την Ελλάδα και την επισήμανση ότι η ελληνική κοινωνία αντιμετώπισε δίχως ίχνος ξενοφοβίας την προσφυγική κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή