Στήριξη από γερμανικό Ερυθρό Σταυρό

Στήριξη από γερμανικό Ερυθρό Σταυρό

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φορτηγό με τον κόκκινο ζωγραφισμένο σταυρό πέρασε νωρίς το πρωί την πύλη του Ελαιώνα. Οι διαμένοντες στην ανοικτή δομή φιλοξενίας αναγνώρισαν το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού. Μόνον που τα 19.000 πακέτα με είδη προσωπικής υγιεινής, προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε ηλικίας και φύλου, αυτήν τη φορά είχαν «διασχίσει» μια μεγαλύτερη απόσταση: απεστάλησαν από το γερμανικό παράρτημα της οργάνωσης. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ανακοινώσει την υποστήριξη της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών με 2,4 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτήσει την Υπατη Αρμοστεία και τον Ερυθρό Σταυρό. Ο γερμανικός Ε.Σ. έλαβε 189.000 ευρώ και προσέθεσε από ιδίους πόρους άλλα 10.000 ευρώ για τα κιβώτια που διανέμονται στο Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Ασυλο στο Λαύριο, στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Ενσωμάτωσης και Προσφύγων (Κολωνός), στον Ειδικό Χώρο Διαμονής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αμυγδαλέζα και στον προσφυγικό καταυλισμό Καρά Τεπέ στη Λέσβο. «Σε επόμενο στάδιο θέλουμε να τους εφοδιάζουμε με σακίδια, μάρσιπους και μπουφάν καλής ποιότητας, απαραίτητα για το ταξίδι τους στη Βόρεια Ευρώπη», αναφέρει στην «Κ» η υπεύθυνη του γερμανικού Ε.Σ. στην Ελλάδα Μαριλένα Χατζηαντωνίου.

«Μεγάλη έκπληξη μου προκάλεσαν οι χειροτεχνίες των παιδιών στον Ελαιώνα», λέει η κ. Αρετή Κεντιστού, κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη για την εκπαίδευση των εθελοντών. «Εχω εργαστεί στο παρελθόν με παιδιά σε πυρόπληκτες και σεισμόπληκτες περιοχές: το σοκ από τη φυσική καταστροφή αποτυπωνόταν στις ζωγραφιές τους», σχολιάζει. «Αντιθέτως, οι ζωγραφιές των παιδιών στον Ελαιώνα ήταν γεμάτες χρώματα και ελπίδα, αποτύπωναν στο χαρτί πώς φαντάζονταν τη νέα τους πατρίδα». Αντίστοιχα, «διακρίνονταν από ζήλο να συμμετάσχουν στα ομαδικά παιχνίδια, ακόμα και να μάθουν ελληνικά, παρότι σκόπευαν να εγκατασταθούν οικογενειακώς αλλού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή