Χιλιάδες πρόσφυγες στο έλεος της κακοκαιρίας

Χιλιάδες πρόσφυγες στο έλεος της κακοκαιρίας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ραγδαία κακοκαιρία δυσχέρανε έτι περαιτέρω τη μετακίνηση αλλά και την παραμονή των χιλιάδων προσφύγων στη χώρα. Η βροχή ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης στη Λέσβο. «Στο Καρά Τεπέ υπάρχουν αρκετά κοντέινερ που έχει τοποθετήσει η Υπατη Αρμοστεία και στεγάζουν κυρίως οικογένειες, αλλά πάρα πολλοί κοιμούνταν έως τώρα στο ύπαιθρο», περιγράφει η κ. Φωτεινή Ράντσιου, σύμβουλος του Solidarity Now στη Λέσβο. «Η κατάσταση στη Μόρια είναι σαφώς πιο δύσκολη», συμπληρώνει η ίδια. «Oι άνθρωποι που περιμένουν νυχθημερόν τη σειρά τους παρέμειναν αμετακίνητοι παρά τις καταιγίδες, δεδομένου ότι δεν είχαν άλλωστε και άλλη επιλογή». Πολύς κόσμος έχει συγκεντρωθεί στο λιμάνι, άλλοι έχουν μόλις φθάσει και άλλοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για Αθήνα.

Ο Δήμος έχει εκτάκτως ανοίξει ένα παλιό Κολυμβητήριο στα πέριξ, ώστε να προφυλαχθούν από τη βροχή οι πρόσφυγες. Οριακή η κατάσταση και στη Χίο, όπου οι πρόσφυγες υπολογίζονται στους 6.200. Για να στεγάσουν τους ανθρώπους παραχωρήθηκαν τα κτίρια της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, του Εργατικού Κέντρου, όπως και το Κλειστό Γυμναστήριο. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι παρέμειναν απροστάτευτοι από τη βροχή. Στη Σάμο, όπου ο αριθμός κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 1.500 ατόμων, τα περίπου 25 κοντέινερ που έχουν τοποθετηθεί στο επιβατικό λιμάνι δεν μπόρεσαν να σώσουν την κατάσταση, ενώ τους εργάτες που έσπευσαν το πρωί της Πέμπτης να εγκαταστήσουν στέγαστρα τους πρόλαβε η βροχή…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή