ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο της συζύγου του Αν. Πετρόπουλου

epithesi-koykoyloforon-sto-grafeio-tis-syzygoy-toy-an-petropoyloy-2119003

Στόχος επίθεσης κουκουλοφόρων έγινε το απόγευμα της Τετάρτης το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Αν. Πετρόπουλου στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μία ομάδα 10-15 ατόμων μπήκε στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας 9-11 περίπου στις 16:45 και εισέβαλε στο γραφείο που βρίσκεται στον τρίτο όροφο, προκαλώντας υλικές καταστροφές (υπολογιστών, ειδών γραφείου και τζαμιών) πριν αποχωρήσει.

Τη στιγμή της επίθεσης στο γραφείο βρισκόταν η σύζυγος του υφυπουργού και οι συνεργάτες της. Τραυματισμοί δεν υπήρξαν, ενώ, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμάται πως ήταν μία ακόμη ακτιβιστική ενέργεια μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

«Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση στο δικηγορικό γραφείο της συζύγου του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιου Πετρόπουλου», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη σχετικά με το συμβάν.

«Τέτοια φαινόμενα χουλιγκανισμού, στην πράξη αντιτίθενται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θωρακίσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα και αποσκοπούν στην πρόκληση κλίματος αποσταθεροποίησης. Δεν πρόκειται να εμποδίσουν τον κοινωνικό διάλογο της κυβέρνησης με τους θεσμικούς φορείς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μόνο αποτροπιασμό προκαλούν στην κοινωνία και δεν θα γίνουν ανεκτά από την Πολιτεία», σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.