Παραίτηση επικεφαλής Αρχής Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Κονδυλίων

Παραίτηση επικεφαλής Αρχής Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Κονδυλίων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από το τιμόνι της νεοσυσταθείσας Αρχής Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Κονδυλίων υπέβαλε στα τέλη Ιανουαρίου ο επικεφαλής της, Γιώργος Καρατζόγλου. Στην επιστολή παραίτησής του (έχει ημερομηνία 22 Ιανουαρίου) ο κ. Καρατζόγλου επικαλείται προσωπικούς λόγους, ωστόσο πηγές με γνώση του θέματος που μίλησαν στην «Κ» συνέδεσαν την εξέλιξη και με θέματα «προβληματικής» συνεργασίας με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Καρατζόγλου παρέμεινε στο πόστο του μέχρι την 5η Φεβρουαρίου και, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μέρος των αρμοδιοτήτων του θα αναλάβει να «τρέξει» προσωρινά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Καρατζόγλου ανέλαβε επικεφαλής της Αρχής τον περασμένο Αύγουστο (στο τέλος της υπουργίας της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου) και όπως είχε τονίσει σε συνεντεύξεις του στα Μέσα, άμεση προτεραιότητά του ήταν η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας, δημιουργία πλαισίου επιτροπείας για ασυνόδευτους ανηλίκους κ.ά.

Παρά την ένταση της μεταναστευτικής – προσφυγικής κρίσης, η στελέχωση της Αρχής, που είναι επιφορτισμένη με την απορρόφηση μέρους των 470 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασύλου για τη χρηματοδοτική περίοδο 2014-2020, ουδέποτε ξεκίνησε (αριθμεί σήμερα δύο υπαλλήλους, ενώ το οργανόγραμμα προβλέπει στελέχωσή της με 40 άτομα), ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει και η οριστική πιστοποίησή της από την αρμόδια επιτροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή