Πλούσια δράση είχε το «καρτέλ του Κολωνακίου»

Πλούσια δράση είχε το «καρτέλ του Κολωνακίου»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκατοντάδες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών έχουν ανάμειξη οι έντεκα κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο επονομαζόμενο «καρτέλ του Κολωνακίου», που εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, προέκυψαν αποδείξεις συμμετοχής τους σε 277 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, με αποδέκτες, μεταξύ άλλων, άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ.

Για εμπλοκή στην υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, πέντε Ελληνες και τέσσερις Αλβανοί υπήκοοι, ενώ δύο Ελληνες 52 και 30 ετών μέχρι αργά χθες το βράδυ διέφευγαν τη σύλληψη. Μεταξύ αυτών, ο 52χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι, που φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε ευρύ κύκλο φίλων και γνωστών, ενώ από τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες φέρεται να έκανε και κατ’ οίκον διανομή ουσιών σε «καλούς» πελάτες του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να ανοίξει νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι.

Για εμπλοκή στην υπόθεση συνελήφθη 33χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών, ο οποίος συμμετείχε σε χαμηλού κόστους κινηματογραφική ταινία που ήταν προγραμματισμένο να ανέβει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2014. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είχε κεντρικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος, καθώς χάρη στη γνωριμία του με Αλβανό υπήκοο (που επίσης συνελήφθη) προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες για λογαριασμό της σπείρας.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι συλληφθέντες διακινούσαν περίπου μισό κιλό κοκαΐνη σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και ότι στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών είχαν αποκομίσει κέρδη εκατομμυρίων.

Από τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ μελών του κυκλώματος τις τελευταίες ημέρες πριν από τη σύλληψή τους αποκαλύπτονται καθυστερήσεις στην παραλαβή και διακίνηση των ναρκωτικών λόγω των μπλόκων των αγροτών. «Δεν φταίω εγώ, δεν βλέπεις τι γίνεται με τα μπλόκα; Πώς να περάσουν τα πράγματα…» ακούγεται να λέει ο ένας από τους κατηγορουμένους.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έγιναν έφοδοι σε σπίτια στη Γλυφάδα, την Αθήνα, την Ηλιούπολη και κατασχέθηκαν 20,9 κιλά χασίς, 152 γραμμάρια κοκαΐνης, δενδρύλλια κάνναβης και 27.400 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή