Αντιεξουσιαστές κατά των ΜΑΤ στην περιοχή των Εξαρχείων

Αντιεξουσιαστές κατά των ΜΑΤ στην περιοχή των Εξαρχείων

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίωρη μάχη κουκουλοφόρων με αστυνομικούς των ΜΑΤ εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στα Εξάρχεια, ενώ επίθεση με μολότοφ δέχθηκαν χθες το μεσημέρι και αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Στις 4.30 τα ξημερώματα της Κυριακής περίπου 50 αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν στο προαύλιο του Πολυτεχνείου επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, ενώ εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, αλλά και σε φυλάκιο που βρίσκεται στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου, στην οδό Πατησίων. Τα επεισόδια εκτονώθηκαν στις 6.30 το πρωί. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ωστόσο, και ενώ στο κέντρο της Αθήνας είχαν τεθεί σε ισχύ αστυνομικά μέτρα ενόψει των χθεσινών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, περίπου 10-15 κουκουλοφόροι κατάφεραν να προσεγγίσουν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και να εξαπολύσουν επίθεση με μολότοφ κατά της διμοιρίας που σταθμεύει μόνιμα στην είσοδο. Αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στο μεταξύ, αναρχικοί-αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές σε δύο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος, η πρώτη σημειώθηκε στις 12.05 στα Πατήσια και η δεύτερη στις 2.15 στα Πετράλωνα. Εσπασαν τις εισόδους και πέταξαν στο εσωτερικό μπογιές. Οι δράστες ανάρτησαν αργότερα στο Athens Indymedia κείμενο στο οποίο –μεταξύ άλλων– έγραφαν: «Ο ΑΒ Βασιλόπουλος, πέρα από το ότι υιοθετεί από την πρώτη στιγμή το μέτρο της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, εφαρμόζει μια συνολικότερη πολιτική εντατικοποίησης της εργασίας». Το κείμενο έφερε υπογραφή «αναρχικοί-αναρχικές» και κατέληγε με τη φράση: «Η κίνηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που στοχεύει στην περαιτέρω εξαθλίωση της κοινωνίας».

Στην Καλαμαριά

Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στην πρόσοψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμαριά και πέταξαν φέιγ βολάν στο εσωτερικό. Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας πως «ο στόχος τους δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ίδια η δημοκρατία και οι θεσμοί της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή