Μαφιόζικο ξεκαθάρισμα στα Εξάρχεια

Μαφιόζικο ξεκαθάρισμα στα Εξάρχεια

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα του πολέμου μεταξύ αντίπαλων συμμοριών που ερίζουν για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια πιθανολογείται ότι έπεσε ο αραβικής καταγωγής άνδρας που εκτελέστηκε εν ψυχρώ χθες το πρωί στον πεζόδρομο της οδού Θεμιστοκλέους. Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, πρόκειται για Αιγύπτιο ηλικίας 36 ετών, ο οποίος συνδέεται με υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών. Πιθανότερο κίνητρο της δολοφονίας του θεωρείται το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων ομάδων ναρκεμπόρων, ενώ ερευνώνται και άλλα πιθανά σενάρια. Με παρόμοιο τρόπο άγνωστοι είχαν «βγάλει από τη μέση» –τον Νοέμβριο του 2013– τον 29χρονο Αλβανό γνωστό ως «Εντι», για τον οποίο επίσης υπήρχαν υπόνοιες ότι διακινούσε ναρκωτικά στα Εξάρχεια. Και εκείνη η δολοφονία (παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη) είχε γίνει στην οδό Θεμιστοκλέους, μερικά δεκάδες μέτρα από το σημείο όπου χθες έπεσε νεκρός ο 36χρονος Αιγύπτιος.

Πάντως, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το θύμα ήταν γνωστό στην περιοχή των Εξαρχείων με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι» και είχε καταγγελθεί επώνυμα από γνωστό αντιεξουσιαστή, μέλος της ομάδας Ρουβίκωνας, για επεισόδιο που είχε γίνει τα ξημερώματα του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου έξω από την κατάληψη του Vox στην πλατεία Εξαρχείων. Συγκεκριμένα, στο Athens Indymedia είχε δημοσιευθεί επώνυμη επιστολή, στην οποία ο υπογράφων αντιεξουσιαστής, αφού περιέγραφε επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον επονομαζόμενο «Χαμπίμπι», προσέθετε: «Ο παρολίγον δολοφόνος είναι ένας Αιγύπτιος με το ψευδώνυμο “Xαμπίμπι”, ο οποίος καθημερινά διακινεί ναρκωτικά στην πλατεία. Είναι πασίγνωστος στην περιοχή, καθότι έχει μαχαιρώσει 20 περίπου άτομα (…). Μιλάμε δηλαδή για έναν ημιπαράφρονα διακινητή ναρκωτικών, έναν δημόσιο κίνδυνο που σφάζει κόσμο αβέρτα». Με αφορμή το περιστατικό, είχε πραγματοποιηθεί, λίγες ημέρες αργότερα, ένοπλη πορεία αναρχικών στην πλατεία Εξαρχείων.

Η δολοφονική επίθεση έγινε χθες λίγο μετά τις 11 το πρωί στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσσού, λίγα μέτρα δηλαδή πάνω από την πλατεία Εξαρχείων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες της δολοφονίας ήταν δύο, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες full face και επέβαιναν σε μηχανή. Πυροβόλησαν εναντίον του 36χρονου 4 ή 5 φορές, πετυχαίνοντάς τον στο πρόσωπο και στον δεξιό ώμο. Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες αλλά και πλήρη φυσίγγια από όπλο τύπου Τοκάρεφ. Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου εξέπνευσε. Στην κατοχή του είχε δύο κινητά τηλέφωνα και μια αρμαθιά κλειδιά που αντιστοιχούσαν στο διαμέρισμά του στην οδό Ερεσσού. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ, το θύμα είχε σημανθεί με πέντε διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και είχε συλληφθεί για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών, αλλοδαπών, αλλά και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Μέχρι αργά χθες διεξαγόταν έρευνα στο διαμέρισμα του θύματος στα Εξάρχεια, δίχως πάντως αξιόλογα ευρήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή