ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με καλάσνικοφ η επίθεση στο Κολωνάκι

peripoliko

Πολεμικό όπλο τύπου καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκε στην ένοπλη επίθεση εναντίον κτιρίου στην πλατεία Κολωνακίου όπου στεγάζεται μεταξύ άλλων η πρεσβεία του Μεξικού. Αυτό φέρεται να προέκυψε από την επεξεργασία υπολείμματος βολίδας που περισυνελέγη από το σημείο της επίθεσης στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Η επίθεση στο κτίριο της πλατείας Φιλικής Εταιρείας έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής και έγινε αντιληπτή το απόγευμα της Δευτέρας από τους υπαλλήλους χρηματιστηριακής εταιρείας που στεγάζεται στον 4ο όροφο, κάτω από την πρεσβεία του Μεξικού. Συγκεκριμένα, στην τζαμαρία, στην πρόσοψη της εταιρείας βρέθηκε οπή από σφαίρα πυροβόλου όπλου, ενώ κατόπιν αυτοψίας στο χώρο βρέθηκε σε γυψοσανίδα στο εσωτερικό των γραφείων ο πυρήνας της βολίδας όχι όμως και το εξωτερικό περίβλημα.  

Επίσης, οπή από σφαίρα έχει βρεθεί και στην πρόσοψη του 3ου ορόφου όπου στεγάζονται τα γραφεία ιδιωτικής εταιρείας εμπορίας ρούχων.
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει στη διάθεσή της δύο μαρτυρίες για το συμβάν. Σύμφωνα με την πρώτη, οι δράστες ήταν δύο, επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη. Η δεύτερη μαρτυρία, αντίστοιχα, κάνει λόγο για δύο πυροβολισμούς εναντίον του κτιρίου, κάτι εξάλλου που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τα ευρήματα της επιτόπιας έρευνας. Στο σημείο πραγματοποίησαν και σήμερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας καθώς και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται ότι κατάληψη στα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικού είχαν πραγματοποιήσει την 29η Ιουνίου αντιεξουσιαστές, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».