Συσκευασίες παγωτού έκρυβαν 2,4 κιλά κοκαΐνης

Συσκευασίες παγωτού έκρυβαν 2,4 κιλά κοκαΐνης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοκαΐνη βάρους δυόμισι κιλών κρυμμένη μέσα σε συσκευασίες παγωτού σε σκόνη προσπάθησε να εισαγάγει στην Ελλάδα 29χρονη υπήκοος Βουλγαρίας. Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης από κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών στο «Ελ. Βενιζέλος». Επέστρεφε μέσω Ζυρίχης από το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου είχε ταξιδέψει πριν από περίπου δέκα ημέρες. Στην αποσκευή της αστυνομικοί βρήκαν 21 συσκευασίες παγωτού σε σκόνη, μέσα στις οποίες υπήρχε κρυμμένη υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη συνολικού βάρους 2,4 κιλών. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 29χρονη ταξίδεψε αρχικά από τη Σόφια στην Αθήνα, όπου παρέμεινε μερικά εικοσιτετράωρα πριν συνεχίσει το ταξίδι της προς τη Λατινική Αμερική.

Στη Βραζιλία, αντίστοιχα, παρέμεινε περίπου 10 ημέρες πριν επιστρέψει στην Αθήνα με ναρκωτικά στις αποσκευές της. Στους αστυνομικούς που την ανέκριναν δήλωσε ότι τελικός προορισμός της δεν ήταν η Αθήνα αλλά η Σόφια, όπου θα μετέβαινε με λεωφορείο. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εκτιμούν ότι η 29χρονη στρατολογήθηκε από Αφρικανούς διακινητές ναρκωτικών στη Σόφια, ωστόσο εκτιμούν ότι θα παρέδιδε την κόκα όχι στη Βουλγαρία, όπως ισχυρίστηκε, αλλά σε μέλη του κυκλώματος στην Αθήνα. Η υπόθεση έχει κοινά χαρακτηριστικά με τη σύλληψη τον Δεκέμβριο του 2015 μιας 27χρονης υπηκόου Πορτογαλίας, η οποία συνελήφθη επιστρέφοντας μέσω Ζυρίχης από τη Βραζιλία με περίπου 2,5 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα μέσα σε συσκευασίες βαφής μαλλιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή