Η Σκιάθος ανοίγει διαύλους αλληλεγγύης με ιδιωτική πρωτοβουλία

Η Σκιάθος ανοίγει διαύλους αλληλεγγύης με ιδιωτική πρωτοβουλία

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια γέφυρα αλληλεγγύης από την Αττική στη Σκιάθο επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι πολλά μπορούν να βελτιωθούν όταν υπάρχει συνεργασία και διάθεση προσφοράς. Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», δωρήθηκαν τρία κιβώτια φαρμάκων, συνολικά 89 διαφορετικά σκευάσματα που καλύπτουν μεγάλο εύρος ασθενειών, όπως και υγειονομικό υλικό, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Η δωρεά εξασφαλίστηκε από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, το οποίο ανταποκρίθηκε για τρίτη φορά, σε διάστημα μικρότερο από ενάμιση χρόνο, στο αίτημα του συλλόγου «Η Σκιάθος», με τη μεσολάβηση του μέλους του συλλόγου κυρίας Αριστέας Δερβένη. Μια αλυσίδα ανθρώπων εργάστηκε οικειοθελώς ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

Με αφορμή την αναζήτηση της δωρεάς, είχε γίνει καταγραφή των αναγκών σε σκευάσματα με τη βοήθεια της εργαζόμενης στο Κέντρο Υγείας, διατροφολόγου κυρίας Σταματίνας Χονδρονικολή. Σημαντική ήταν και η συμβολή της κυρίας Βασιλικής Ηλιοπούλου, εθελόντριας στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, όπως και της Αριστέας Δερβένη και της Ματούλα Χονδρονικολή.

Η ευτυχής κατάληξη, που αποτελεί πρότυπο για μικρές και μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας, είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» και ο κ. Θεόδωρος Τζούμας, με ειδικό ενδιαφέρον στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στην υγεία, στην κοινωνική συνοχή. Η Σκιάθος είναι τυχερή που έχει εθελοντές αρωγούς για όλα τα θέματα που την απασχολούν και την προβάλλουν. Τα τελευταία χρόνια, «Η Σκιάθος» δουλεύει συστηματικά για πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη στήριξη του κοινωνικού ιστού. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι με πρωτοβουλία του συλλόγου, το 2012, είχε προταθεί στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών η ένταξη των άπορων οικογενειών του νησιού στο πρόγραμμα υποστήριξης που υλοποιεί η ένωση. Εως τον Δεκέμβριο του 2014, που έληξε το πρόγραμμα, είχαν δοθεί πάνω από 40 τόνοι τροφίμων. Ο σύλλογος έχει εξασφαλίσει επίσης μέσα από την κοινωνική δράση της Hellenic Seaways ΑΝΕ τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων για τη μετακίνηση των επιβατών από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για λόγους υγείας. Ηδη πάνω από 250 πολίτες έχουν κάνει χρήση του προγράμματος που ανανεώνεται ετησίως. Η ίδια συμφωνία ισχύει και με την Aegean Air. Πλήθος δράσεων και πρωτοβουλιών σε θέματα υγείας (εμβολιασμός, ανασφάλιστοι) έχουν αρχίσει και προχωρούν με πρωτοβουλία του συλλόγου. Και, φυσικά, συνεργασία με το «Ολοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία» του ΣΚΑΪ, όταν στις 13 Ιουνίου συγκεντρώθηκαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή