Πόλεμο συμμοριών αποκάλυψε φόνος στα Εξάρχεια

Πόλεμο συμμοριών αποκάλυψε φόνος στα Εξάρχεια

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον πόλεμο μεταξύ αντίπαλων συμμοριών για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια αποδίδει η αστυνομία τον φόνο του 29χρονου Αλβανού Edvis Cacaj, το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου 2013 στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη. Ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας κατηγορείται ο 32χρονος ομοεθνής του, Ledion B., ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, μετά τη σύλληψή του –τον Ιούλιο– ως αρχηγού της σπείρας που διακινούσε χασίς και κοκαΐνη στην πλατεία Εξαρχείων.

Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας προέκυψε ότι δράστης και θύμα ηγούνταν αντίπαλων συμμοριών και βρίσκονταν σε πόλεμο για τον «έλεγχο» της περιοχής. Αποκαλύφθηκε ακόμα ότι ο 32χρονος Ledion B. ήταν αυτός που είχε δώσει εντολή σε συνεργούς του να εντοπίσουν και να εκτελέσουν τον 29χρονο, όπως κι έγινε το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου. Οι δράστες, δύο άτομα με κουκούλες, είχαν πυροβολήσει και μαχαιρώσει τον 29χρονο στη συμβολή των οδών Κωλέττη και Θεμιστοκλέους. Το θύμα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ελπίς», όπου λίγη ώρα αργότερα είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Τη στιγμή της δολοφονίας, το θύμα είχε στην κατοχή του ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, τα οποία δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Στην ομάδα του 32χρονου συμμετείχε μέχρι την άνοιξη του 2016 και την αντιπαράθεσή του με τους αντιεξουσιαστές της πλατείας Εξαρχείων και ο Αιγύπτιος Allesh Mohamed, γνωστός με το ψευδώνυμο «Χαμπίμπι». Δολοφονήθηκε τον Ιούνιο στα Εξάρχεια από μέλη μιας πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας με όνομα «Ενοπλη Ομάδα Πολιτοφυλάκων». Και αυτή η υπόθεση ερευνάται από το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών (και όχι την Αντιτρομοκρατική) και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να έχουν καταλήξει στην ταυτότητα του δράστη.

Από την τριετή αστυνομική έρευνα για τον φόνο του 2013 προέκυψε ότι το βράδυ της δολοφονίας του ο 29χρονος Cacaj είχε φύγει υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ από το σπίτι του στα Σεπόλια με σκοπό να βρει και να δολοφονήσει τον ορκισμένο εχθρό του, τον 32χρονο Ledion B. Φεύγοντας από το σπίτι φέρεται να είπε σε συγγενή του «πάω να τον σκοτώσω», ενώ επικοινώνησε και με ομοεθνείς ζητώντας τους να προετοιμάσουν σχέδιο διαφυγής του στην Αλβανία. Ωστόσο, για τις κινήσεις και το σχέδιο του 29χρονου ειδοποιήθηκε άμεσα και ο 32χρονος Ledion Β., ο οποίος πρόλαβε να βγάλει από τη μέση τον αντίπαλό του. Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών σχημάτισαν εις βάρος του 32χρονου δικογραφία για ηθική αυτουργία σε δολοφονία. Δεν αποκλείουν, ωστόσο, ο ίδιος να είχε ενεργό συμμετοχή στον φόνο, κάτι που όμως δεν κατέστη εφικτό να αποδειχθεί, καθώς στο σημείο δεν βρέθηκαν υπολείμματα DNA ή δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών. Ο πόλεμος μεταξύ των αντίπαλων συμμοριών ξεκίνησε αρχικά με απειλές και κλιμακώθηκε όταν η ομάδα του 32χρονου πυροβόλησε το κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε στα Εξάρχεια ο πατέρας του Cacaj. Τα αντίποινα δεν άργησαν να έρθουν. Στις 23 Ιανουαρίου 2013 στην οδό Μάνης, ο Cacaj πυροβόλησε και τραυμάτισε στο στήθος τον Ledion, ο οποίος κατάφερε να επιζήσει. Ενα μήνα αργότερα, στις 19 Φεβρουαρίου 2013, ο Cacaj και τρία μέλη της ομάδας του είχαν στήσει ένοπλη ενέδρα στον Ledion στην οδό Οδυσσέα Ανδρούτσου στο Κουκάκι χρησιμοποιώντας ως δόλωμα μια γυναίκα. Ωστόσο, ο 32χρονος σήμερα Αλβανός είχε αντιληφθεί τον κίνδυνο και είχε στείλει στη θέση του έναν «αντικαταστάτη» ο οποίος δέχθηκε τα πυρά των μελών της αντίπαλης συμμορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή