Σπείρες στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ.

Σπείρες στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπείρες μικροκακοποιών, που όμως ευθύνονται για δεκάδες ληστείες και κλοπές σε βάρος εμπόρων, καταστηματαρχών και ηλικιωμένων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, εξάρθρωσαν το διάστημα από τις 9 έως τις 14 Φεβρουαρίου οι υποδιευθύνσεις Ασφάλειας της Αττικής. Συνελήφθησαν Ελληνες και αλλοδαποί, οι οποίοι τους τελευταίους τρεις έως έξι μήνες κατηγορούνται ότι λήστεψαν φαρμακεία, ψιλικατζίδικα, πρακτορεία ΟΠΑΠ, περίπτερα και βενζινάδικα σε Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κηφισιά, Χολαργό και αλλού. Ενδεικτικά, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής συνέλαβαν δύο Ελληνες ηλικίας 22 και 23 ετών, οι οποίοι μέσα σε τρεις μήνες διέπραξαν 15 «επιθέσεις» σε καταστήματα στα Σπάτα, την Παλλήνη και τον Γέρακα.

Στα νότια προάστια, αντίστοιχα, συνελήφθησαν ένας Αλγερινός και ένας Σύρος, οι οποίοι μαζί με έναν ακόμα συνεργό τους που διαφεύγει και αναζητείται, κατηγορούνται ότι διέπραξαν 91 κλοπές από αυτοκίνητα κυρίως στη Βουλιαγμένη, σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών. Αστυνομικοί που μετείχαν στην έρευνα διευκρίνισαν, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ότι οι φερόμενοι ως δράστες επέλεγαν κυρίως νοικιασμένα αυτοκίνητα, θεωρώντας προφανώς ότι υπήρχαν αυξημένες πιθανότητες να βρουν στο εσωτερικό τους χαρτοφύλακες με χρήματα, βαλίτσες με τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά. Τα κλοπιμαία διέθεταν σε κλεπταποδόχους. Σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν συνολικά σε 168 συλλήψεις και εξιχνίασαν 277 υποθέσεις (κλοπές, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο τσιγάρων κ.ά.) το διάστημα από 27 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου.

Το πρωί της 11ης Φεβρουαρίου 2017 ένας άγνωστος άνδρας εισέβαλε σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Ηρακλείου στο Μαρούσι και με την απειλή πιστολιού άρπαξε από την ιδιοκτήτρια 150 ευρώ. Εφυγε με ένα Opel Corsa του οποίου την πινακίδα κυκλοφορίας είχε καλύψει με νάιλον σακούλα. Ακολούθησαν έρευνες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και λίγη ώρα αργότερα το ύποπτο Ι.Χ. εντοπίστηκε σε parking σούπερ μάρκετ της Κηφισιάς. Ο ιδιοκτήτης του προσήχθη και έπειτα από σύντομη έρευνα ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της ένοπλης ληστείας στο κατάστημα ψιλικών στο Μαρούσι. Ανακρινόμενος ομολόγησε και υπέδειξε στους αστυνομικούς κάδο απορριμμάτων που είχε κρύψει το πιστόλι-ρέπλικα. Σε άλλη περίπτωση, συνελήφθησαν δύο νεαροί που λήστευαν, με την απειλή όπλων και καλυμμένα χαρακτηριστικά, μίνι μάρκετ, καταστήματα ρούχων, βενζινάδικα στα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν ταξί, ώστε να μην κινούν τις υποψίες των αστυνομικών.

Στο πλαίσιο των πρόσφατων ερευνών, εξαρθρώθηκε και μια σπείρα Ρομά, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν και λήστευαν ηλικιωμένους. Συνελήφθησαν 6 άτομα και εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις. Σε μία απ’ αυτές παρίσταναν τους πλανόδιους πωλητές και με το πρόσχημα ότι ήθελαν να δωρίσουν μια σακούλα με φρούτα λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων στην Κηφισιά, αφαιρώντας τους 15.000 ευρώ σε μετρητά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή