Υπάλληλοι ΥΠΕΠΘ «απειλούν» τις Πανελλαδικές

Υπάλληλοι ΥΠΕΠΘ «απειλούν» τις Πανελλαδικές

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πονοκέφαλο στο υπουργείο Παιδείας προκαλούν οι εργαζόμενοι της κεντρικής υπηρεσίας που απειλούν με κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την ίδια στιγμή που το υπουργείο ετοιμάζει την πλήρη υπαναχώρησή του στο θέμα των επαναληπτικών Πανελλαδικών. Αφού πρώτα τις κατήργησε προ μηνός, μετά τις οξύτατες διαμαρτυρίες υποψηφίων και γονιών, χθες –ως πρώτο επικοινωνιακού χαρακτήρα βήμα– δήλωσε ότι εξετάζει να τις επαναφέρει. Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι της κεντρικής υπηρεσίας του υπ. Παιδείας αντιδρούν στη δημιουργία ενός ενιαίου οργανισμού του υπουργείου καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, θα ανοίξει τον δρόμο για αυθαίρετες μετακινήσεις εργαζομένων και εξυπηρέτηση «ημετέρων».

Με απόλυτη πλειοψηφία, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας αποφάσισε ότι σε πρώτη φάση θα προχωρήσει σε τακτές κυλιόμενες δίωρες παραστάσεις διαμαρτυρίας στην πολιτική ηγεσία και στάσεις εργασίας, ενώ στη συνέχεια προειδοποιεί με «αδυναμία συμμετοχής των εργαζομένων, λόγω του δυσμενούς εργασιακού κλίματος, στις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και προκήρυξη κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια κορυφαίων διαδικασιών λειτουργίας του υπουργείου».

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι οι προωθούμενες αλλαγές που προβλέπουν συνένωση των υπηρεσιών του υπουργείου –κεντρικών και περιφερειακών– γίνονται εν αγνοία τους, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν εάν διασφαλίζονται όλες οι οργανικές θέσεις στην κεντρική υπηρεσία και η οργανικότητα των θέσεων στις περιφερειακές διευθύνσεις.

Από την πλευρά του, πάντως, ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, ο οποίος μετείχε στη γενική συνέλευση του συλλόγου, διαβεβαίωσε ότι με το νέο οργανόγραμμα των υπηρεσιών θα απαγορεύεται η μετακίνηση των υπαλλήλων χωρίς τη δική τους συναίνεση. Ο κ. Παντής τόνισε ότι «αυτήν τη στιγμή έχουμε εποπτευόμενους φορείς που δεν ξέρουμε ούτε τι κάνουν, ούτε πού βρίσκονται», ενώ άφησε αιχμές για «βαρονίες» στις περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε οργανόγραμμα περιφερειακών υπηρεσιών με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει το υπουργείο πόσους υπαλλήλους χρειάζεται η κάθε διεύθυνση.

Ως προς τις επαναληπτικές εξετάσεις, το υπουργείο προετοιμάζει το έδαφος για επαναφορά τους, κάνοντας ωστόσο λόγο για «ανεύθυνες παροτρύνσεις ορισμένων παραγόντων προς τους μαθητές να οργανώσουν κινητοποιήσεις για το θέμα». Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το υπουργείο «εγκαίρως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα είναι, όπως πάντα, προς όφελος των υποψηφίων μαθητών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή