Σε βίντεο ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. τους άλλους τρεις δράστες που ξυλοκόπησαν τον φοιτητή

Σε βίντεο ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. τους άλλους τρεις δράστες που ξυλοκόπησαν τον φοιτητή

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη στις 12:00 έλαβε ο 42χρονος, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που κατηγορείται για την άγρια επίθεση σε βάρος φοιτητή στους Αμπελόκηπους το απόγευμα της Παρασκευής, και συγκεκριμένα για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

Ο 42χρονος θα βρισκόταν ενώπιον του ανακριτή σήμερα, όμως ζήτησε προθεσμία για απολογία, η οποία του δόθηκε καθώς έλλειπαν κάποια έγγραφα από τη δικογραφία.

Ο άνδρας συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ύστερα από μαρτυρίες ότι συμμετείχε στην ομάδα των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα τον 24χρονο φοιτητή, ο οποίος νοσηλεύεται.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει μέχρι στιγμής αναγνωρίσει τον έναν από τους τέσσερις δράστες που ακολούθησαν τον φοιτητή και αναζητά τους άλλους τρεις, τους οποίους προσπαθεί να ταυτοποιήσει μέσα από βίντεο από κάμερες που λειτουργούν στην περιοχή και ενδέχεται να έχουν καταγράψει κινήσεις τους πριν η μετά ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ.  οι τρεις από τους δράστες έφυγαν με παπάκι και ο τέταρτος πεζός, ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες δεν τους αναγνώρισαν-κατονόμασαν.

Πάντως λίγα πριν την επίθεση έξω από τα γραφεία της Χ.Α ήταν έξι άτομα. Οι τέσσερις ακολούθησαν τον σπουδαστή και οι άλλοι δυο έμειναν στην είσοδο.

Σημειώνεται ότι ο 42χρονος ταυτοποιήθηκε χάρη σε μαρτυρίες πέντε αυτοπτών μαρτύρων, οι περισσότεροι κάτοικοι των Αμπελοκήπων που κατήγγειλαν το συμβάν του ξυλοδραμού στην Άμεση Δράση και κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει το νεαρό στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, μία από τις καταθέσεις ήταν η πιο κρίσιμη, καθώς μάρτυρας που κλήθηκε να πάει στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον 42χρονο και τον υπέδειξε ως τον έναν από τους δράστες.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό, από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο 24χρονος, αρκετές ώρες μετά την καταδρομική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α., στους Αμπελοκήπους, περπατούσε στο πεζοδρόμιο, στην άνοδο της Μεσογείων φορώντας ένα μαύρο φούτερ με κουκούλα. Μια ομάδα χρυσαυγιτών που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του κόμματός τους, τον είδαν και θεωρώντας ότι επρόκειτο για αντιεξουσιαστή, άρχισαν να τον βρίζουν και να του κάνουν χειρονομίες.

Ο 24χρονος, μη γνωρίζοντας τι είχε προηγηθεί, συνέχισε αμέριμνος το δρομολόγιό του και αφού διέσχισε κάθετα τη λεωφόρο Μεσογείων έστριψε στην οδό Παπαδά. Οι δράστες, τον καταδίωξαν και δευτερόλεπτα μετά του επιτέθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή