Στην κυκλοφορία τμήμα 37 χλμ. στην Ιόνια Οδό

Στην κυκλοφορία τμήμα 37 χλμ. στην Ιόνια Οδό

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες, με μία σύντομη σε διάρκεια τελετή δόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα 37 χιλιομέτρων στην Ιόνια Οδό. Το τμήμα ξεκινά από την σήραγγα Κλόκοβας 2,9 χιλιομέτρων και φθάνει έως την παράκαμψη Αγρινίου οπού ενώνεται με τμήμα 59 χιλιομέτρων που βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία.

Την έκπληξη έκανε η κοινοπραξία Νέα Οδός που κατασκεύασε και διαχειρίζεται το έργο καθώς προχώρησε στην μετονομασία της σήραγγας της Κλόκοβας σε «Κενταύρου Νέσσου» από τον μυθολογικό ήρωα που είχε λάβει μέρος στην πάλη του Φόλου με τον Ηρακλή και αφού καταδιώχθηκε από τον ήρωα εγκαταστάθηκε στις όχθες του Εύηνου.

Από την Ιόνια Οδό «λείπουν» τα πρώτα 10 χιλιόμετρα από τον Αντίριο έως τη σήραγγα της Κλόκοβας λόγω καθυστερήσεως στις απαλλοτριώσεις στην περιοχή της Ρίζας.

Το γεγονός σχολίασε στην τελετή παράδοσης και ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης:

«Με υπερπροσπάθεια οι άνθρωποι κατάφεραν να είναι έτοιμη και η σήραγγα της Ρίζας και η σήραγγα της Κλόκοβας όμως κάποιοι λειτουργοί από το δικαστικό σώμα δεν έτρεξαν τόσο γρήγορα όσο ο τεχνικός κόσμος».

Όπως ανέφερε ο κύριος Σπίρτζης τα επίσημα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού θα πραγματοποιηθούν κοντά στην Πρωτομαγιά. Εκτός από τα πρώτα 10 χιλιόμετρα του τμήματος Αντίριο – Κλόκοβα απομένουν να παραδοθούν ακόμα 40 χιλιόμετρα στο βόρειο κομμάτι της Ιόνιας Οδού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή