Δύο διαφορετικές κυβερνήσεις σε μία

Δύο διαφορετικές κυβερνήσεις σε μία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ποια φάση βρίσκεται το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης εισιτηρίων ενόψει της θερινής περιόδου 2017; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αναμόρφωση πωλητηρίων και καφέ-εστιατορίων;

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος αναρωτιέται στη χώρα τι γίνεται με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών εισιτηρίων. Αλλά αυτήν τη φορά την καθυστέρηση θίγει και περιμένει απάντηση από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, που χειρίστηκε το συγκεκριμένο θέμα κατά τη διάρκεια τη θητείας του (Ιανουάριος – Αύγουστο του 2015).

Εποχή που ο Νίκος Ξυδάκης με τη νέα διοίκηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων που εκείνος διόρισε σχεδίασαν, όπως σημειώνει στην ερώτηση που κατέθεσε, «ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης εισιτηρίων και ελέγχου πρόσβασης επισκεπτών». Οι βασικές λειτουργίες αφορούσαν ηλεκτρονική έκδοση των εισιτηρίων στην είσοδο ή μέσω Διαδικτύου με τη χρήση πιστωτικής κάρτας ή paypal, εξοπλισμό ελέγχου και κέντρο διαχείρισης. Το αυτονόητο δηλαδή. Σε ένα Ταμείο χωρίς μηχανογραφημένο λογιστήριο. Θυμίζει μάλιστα ότι είχε εξασφαλίσει υπόσχεση χορηγίας «σε πρώτο βαθμό» και ότι είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός σχεδιασμού (ολοκληρώθηκε) για πωλητέα.

Δύο χρόνια μετά εξακολουθούμε να συζητάμε για σύστημα e-ticketing όταν οι τιμές των εισιτηρίων σε μουσεία και χώρους αυξήθηκαν, χωρίς όμως καλύτερες παροχές για τους επισκέπτες. Αντιθέτως, πολλά πωλητήρια και αναψυκτήρια είναι κλειστά, ενώ αυξάνονται ανησυχητικά τα ελευθέρας εισόδου.

Η κ. Κονιόρδου ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2016, τον Μάρτιο του 2017 έδωσε την πρώτη συνέντευξη Τύπου, υποσχέθηκε την επανεκκίνηση του ΤΑΠ, όπως και οι προκάτοχοί της, είπε πως η εγκατάσταση θα λειτουργήσει πιλοτικά στους χώρους Ακρόπολη, Μυκήνες, Μεσσήνη, Kνωσός και έπειτα χάθηκε σε ταξίδια και συναντήσεις.

Εφθασε ο Μάιος, η Αθήνα γεμίζει από πούλμαν και τουρίστες καθημερινά, κάποιοι επισκέπτες δροσίζονται σε αυτόματους πωλητές νερού εκεί όπου υπάρχουν αναψυκτήρια κι ακόμη συζητάμε τα ίδια. Λες και αυτοί που είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά είναι σε άλλη κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή