ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλοί τόνοι ενόψει φοιτητικών εκλογών στα ΑΕΙ

Υψηλοί τόνοι ενόψει φοιτητικών εκλογών στα ΑΕΙ

Την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν οι φετινές φοιτητικές εκλογές στα ΑΕΙ και, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι παρατάξεις ανεβάζουν τόνους, παρότι το ενδιαφέρον από τους φοιτητές είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Ενδεικτικά, χθες η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ ερμήνευσαν τελείως διαφορετικά ένα επεισόδιο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΠ ανέφερε ότι «έλαβε χώρα ακόμα ένα θλιβερό γεγονός στα πανεπιστημιακά δρώμενα, με αυτουργούς μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Μέλη της ΔΑΠ προπηλάκισαν ανένταχτο φοιτητή, καθώς και μέλη της παράταξής μας, δείχνοντας τη “συνδικαλιστική” τους δράση ενόψει των φοιτητικών εκλογών». Μάλιστα, η ΠΑΣΠ ανέφερε ότι στα επεισόδια πρωτοστάτησε ο γιος πρώην υπουργού της Ν.Δ.

Στη δική της εκδοχή για το συμβάν, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανέφερε ότι «εδώ και έξι ημέρες έχουν ξεκινήσει από τα μέλη της ΠΑΣΠ τραμπουκισμοί και βιαιότητες εις βάρος των μελών μας και της οργάνωσής μας με καταστροφές προεκλογικού υλικού και υποδομής, άνευ λόγου και αιτίας. Οι επερχόμενες φοιτητικές εκλογές, και τα διαφαινόμενα αρνητικά αποτελέσματα της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, οδηγούν τα μέλη της ΠΑΣΠ σε βανδαλισμούς και χειροδικίες. Σήμερα συνέβη ακόμα ένα τραγικό περιστατικό. Χωρίς λόγο και αιτία, συνέχισαν το “συνδικαλιστικό” τους έργο παρενοχλώντας τα μέλη μας και τους φίλα προσκείμενους στην οργάνωσή μας φοιτητές. Η στοχοποίηση, δε, στελέχους μας και της οικογένειάς του μόνο αποτροπιασμό και θλίψη προκαλεί για το ήθος και τα νέα μυαλά της ΠΑΣΠ».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δεν λείπουν οι φωνές που κάνουν έκκληση στις πανεπιστημιακές αρχές και στην κυβέρνηση για αποκατάσταση της ομαλότητας στο περιβάλλον του πανεπιστημίου, ύστερα και από τα τελευταία γεγονότα βίας στη Νομική Αθηνών, στο Πάντειο και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. «Τα τελευταία γεγονότα συνιστούν κορύφωση μιας χρόνιας κατάστασης, η οποία συντηρείται εξαιτίας της ανοχής και της αδράνειας των υπευθύνων εντός και εκτός πανεπιστημίου», ανέφεραν οι ανεξάρτητες κινήσεις των τριών νομικών σχολών της χώρας, τονίζοντας ότι «οι διοικήσεις των πανεπιστημίων και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να επιτελέσουν το καθήκον τους απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα».