ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Ιούνιο οι εγγραφές μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ

Τον Ιούνιο οι εγγραφές μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ

Τον Ιούνιο θα πρέπει να εγγραφούν και να δηλώσουν τα σχέδιά τους για την επόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές των Γυμνασίων, των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, με στόχο την έγκαιρη και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά το επόμενο σχολικό σχολικό έτος 2017-2018, επιδιώκει να έχει από τον μήνα Ιούλιο την ακριβή εικόνα των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκαιρη κάλυψη όλων των  ελλείψεων. Επομένως, με εγκύκλιό του ενημερώνει ότι οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου, ΓΕΛ και  ΕΠΑΛ, ώστε να δημιουργηθούν τα τμήματα γενικής παιδείας, μαθημάτων επιλογής, ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στο τέλος του  τρέχοντος σχολικού έτους.

Οι μαθητές Γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καλούνται να δηλώσουν μέχρι την 1η Ιουνίου την ξένη γλώσσα, τα μαθήματα επιλογής, την ομάδα προσανατολισμού. τον τομέα της Β΄ τάξης ή την ειδικότητα της Γ΄ τάξης του ΕΠΑΛ. Για πρώτη φορά η δήλωση προτίμησης για τα ΕΠΑΛ θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τους κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή από τους ενήλικους μαθητές. Περισσότερες λεπτομέρειες για την προαναφερόμενη διαδικασία θα δοθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στόχος είναι μέχρι τις 10 Ιουλίου 2017 οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να έχουν σαφή εικόνα για τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στην περιοχή τους το σχολικό έτος 2017-2018 (τμήματα μαθημάτων γενικής παιδείας, ξένων γλωσσών, μαθημάτων επιλογής, ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων).