Οι Λάνιστερ στις… Κυκλάδες

Οι Λάνιστερ στις… Κυκλάδες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης

«The summer is coming». Το καλοκαίρι έρχεται, γράφει στην εικόνα, και πάνω από μια αμμουδερή παραλία με τιρκουάζ νερά βλέπουμε την απειλητική σκιά ενός δράκου και την υπογραφή «Game of Islands». Καθώς σκρολάρουμε προς τα κάτω τη σελίδα του Facebook, κάτι αρχίζει να ξεδιαλύνει όταν βλέπουμε το «Hold the Door» με φόντο την Πορτάρα της Νάξου από τον «Οίκο των Κυκλάδων».

Οι λάτρεις του «Game of Thrones», που κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου, δεν θα δυσκολευτούν καθόλου να κάνουν τις συνδέσεις με τα ευρηματικά λογοπαίγνια της ηλεκτρονικής σελίδας «Game of Islands» και να δουν πίσω από το «A song of sea and fire» όχι μόνο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης αλλά και το μυθιστόρημα του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν που ενέπνευσε τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά.

Οι Λάνιστερ στις… Κυκλάδες-1 Οι Λάνιστερ στις… Κυκλάδες-2

Πίσω από την ευφάνταστη, άτυπη, τουριστική καμπάνια, που συνδυάζει παραλλαγμένες διάσημες φράσεις του «GoT» με ελληνικά τοπία και έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρίσκονται ο Δημήτρης Κανέλλης και η Ελίνα Μακροδημήτρη, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν μια διαφορετική προωθητική ενέργεια για τα ελληνικά νησιά χωρίς άμεσα προσωπικά οφέλη. «Αφού αποφασίσαμε να μείνουμε στην Ελλάδα και να το παλέψουμε, σκεφτήκαμε να βάλουμε τη δουλειά μας και το μεράκι μας χωρίς να περιμένουμε κάτι, απλώς για να προωθήσουμε τη χώρα μας στο εξωτερικό. Δεν έχουμε κάποια εταιρεία από πίσω», λέει στην «Κ» η 24χρονη Ελίνα που κάνει μεταπτυχιακό στο διεθνές μάρκετινγκ.

Οι Λάνιστερ στις… Κυκλάδες-3 Οι Λάνιστερ στις… Κυκλάδες-4

Οι δύο φίλοι συγκέντρωσαν τις πιο δημοφιλείς ατάκες του «GoT» και δημιούργησαν το GoI χωρίζοντας τη νησιωτική Ελλάδα σε «οίκους» όπως και στη σειρά. Οι πιο δραστήριοι «παίκτες» του Game of Islands είναι οι Κρήτες, οι οποίοι προωθούν και κοινοποιούν οτιδήποτε σχετικό με τον τόπο τους. «Οσο πλησιάζουμε στην πρεμιέρα της σειράς, θα παρουσιάσουμε και το δεύτερο πακέτο των “οίκων” και από κάθε επεισόδιο θα βλέπουμε τι μπορούμε να αξιοποιήσουμε», σημειώνει η Ελίνα. Μετά το τέλος της σειράς, δεν ξέρουν πώς θα προχωρήσει ή αν θα εξελιχθεί το ευρηματικό τους πρότζεκτ. Μέχρι τότε όμως «The Cretans send their regards».

Οι Λάνιστερ στις… Κυκλάδες-5 Οι Λάνιστερ στις… Κυκλάδες-6